Valls: “Evropa mora objaviti, da ne more več sprejemati toliko migrantov”

1

Francoski premier Manuel Valls je danes pozval Evropsko unijo, naj omeji število migrantov, ki lahko vstopijo v povezavo. “Evropa mora objaviti, da ne more več sprejemati toliko migrantov, to ne gre,” je v pogovoru s tujini novinarji po poročanju nemškega dnevnika Süddeutsche Zeitung dejal Valls.

Dodal je, da je nadzor nad zunanjimi mejami EU bistvenega pomena za prihodnost EU. Zavzel se je tudi, da je treba začeti reševati begunsko krizo pri njenih koreninah, milijone ljudi, ki so pobegnili pred vojno v Siriji, pa bi po njegovem mnenju morali namestiti v sosednjih državah Sirije.

“Evropa mora najti način, da bo zagotovila, da bodo begunce obravnavale države, ki so sirske sosede. V nasprotnem primeru bo pod vprašajem sposobnost Evrope, da zagotovi učinkovit nadzor svojih meja,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še dejal francoski premier.

Evropa se že več mesecev sooča z največjo begunsko krizo po drugi svetovni vojni. Po terorističnih napadih v Parizu so se hkrati povečale varnostne bojazni. (sta)

manuel valls Manuel Valls

 

Število komentarjev: 1
  1. Demi Zen pravi

    Angeli Merkel se je zmesalo. Komu je padlo na pamet da bi te gnile turke sprejel v EU ni normalen.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen