Slovenka na hrvaški avtocesti drvela z 247 kilometri na uro

0

Hrvaška policija je na avtocesti od Splita proti Zagrebu v torek ustavila 37-letno slovensko državljanko, ki je drvela z 247 kilometri na uro, čeprav je bila omejitev hitrosti 130 kilometrov na uro. Plačala je denarno kazen ter dobila enomesečno prepoved vožnje na Hrvaškem, je sporočila liško-senjska policijska uprava.

Policija ni objavila višine denarne kazni, a je na Hrvaškem kazen za prekoračitev hitrosti za več kot 50 kilometrov na uro med 3000 in 5000 kunami (392 in 653 evri). Če gre za prvi tovrstni prekršek voznika, praviloma zaračunajo najnižjo možno kazen.

Na hrvaških avtocestah pogosto ustavljajo neodgovorno hitre voznike, ki peljejo tudi čez 200 kilometrov na uro. Med njimi Slovenci niso izjema. Naj bi pa bila slovenska 37-letnica neuradno letošnja neslavna rekorderka, ko gre za slovenske dirkače na Hrvaškem.

Glede na objavljene policijske podatke neslavni rekord z 277 kilometri na uro še vedno drži Splitčan, ki je novembra 2009 z osebnim vozilom drvel v bližini Splita, prav tako na avtocesti med Zagrebom in Splitom. (sta)

avtocesta (fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen