Na Bavarskem politiki jasni: burka ne spada v našo odprto družbo. Zakaj Cerar ne izjavi kaj takšnega?

73

Nekdanji ministrski predsednik Bavarske dr. Edmund Stoiber je bil na kongresu CSU, ki se ga je udeležil tudi Janez Janša, zelo odločen: »Burka ne spada v našo odprto družbo.«

V Münchnu se je včeraj končal dvodnevni kongres bavarske CSU, Krščansko-socialne unije, ki je skupaj s CDU že vrsto let vladajoča stranka v Nemčiji, kongresa pa se je udeležil tudi predsednika SDS Janez Janša. Kongres je bil v znamenju razprav o migracijah in integraciji beguncev ter migrantov v nemško družbo, prav tako so člani stranke, javnost in politični analitiki z zanimanjem pričakovali nastop Angele Merkel in odzive na njeno govor, predvsem s strani  bavarskega ministrskega predsednik dr. Horsta Seehoferja. Seehofer, ki je tudi sicer oster kritik Merklove, se je z zvezno kanclerko na kongresu spopadel na odprti sceni. Od zvezne vlade je ponovno terjal, da mora Nemčija določiti zgornjo mejo števila migrantov, ki jih še lahko sprejmejo.  Slogan kongresa CSU »Nemčija potrebuje močno Bavarsko«,  je bil precej poveden za čas, v katerem se sedaj nahaja Nemčija.

Zaradi migrantske krize in zaradi različnih pogledov znotraj CDU/CSU je bil ta kongres eden najpomembnejših v zgodovini te stranke, ki je prav na tem kongresu proslavila sedem desetletij svojega obstoja. Bavarska je od vseh nemških zveznih držav najbolj na udaru migrantskega vala in stališča CSU se glede te problematike velikokrat razlikujejo od njihove sestrske stranke CDU. CSU že od vsega začetka migrantskega (na)vala poudarja, da Nemčija ne more sprejeti vseh migrantov, ki bi si želeli v to državo, hkrati pa dodajajo, da morajo biti pravila natančno določena. Predvsem pa je treba dosledno ločevati  med begunci, ki so to postali zaradi posledic vojne,  in migranti ter migracijami, ki so ekonomske narave.

V razpravah na kongresu je tudi bilo slišati, da je nemško ljudstvo zaradi migracij bolj vznemirjeno kot je to mogoče zaslediti v medijih, kar spominja na slovensko situacijo.  Nekdanji ministrski predsednik Bavarske dr. Edmund Stoiber je bil v svojem nastopu zelo odločen: »Burka ne spada v našo odprto družbo. To je dejstvo.« Begunci so v Nemčiji dobrodošli, vendar morajo sprejeti njihovo kulturo in način življenja.

Nemčija je uspešna predvsem zaradi reda in spoštovanja pravil, vendar smo na kongresu CSU lahko slišali, da je na primeru azila in azilne politike spoštovanje teh pravilih padlo na celi črti. Mnogi so tudi poudarjali, da je nedopustno sprejemanje migrantov brez dokumentov.

Predsednik SDS se je ob robu kongresa sestal z mnogimi vodilnimi nemškimi politiki. Med drugimi tudi s Hans-Peter Friderichom, nekdanjim ministrom za notranje zadeve Nemčije in članom vodstva poslanske skupine CDU/CSU v nemškem parlamentu, ki je bil v pogovoru zelo jasen. Dejal je, da bo morala Nemčija v kratkem omejiti sprejem migrantov in hkrati dodal, da morajo države spoštovani schengensko mejo. Janez Janša je imel tudi srečanja z bavarskimi gospodarstveniki in ministrskim predsednikom Bavarske. Nemške kolege so seveda najbolj zanimala ravnanja Slovenije ob tej migrantski krizi, saj je poleg Grčije ravno Slovenija tista država, kjer je padla schengenska meja in imajo zaradi tega velike probleme tako v Nemčiji kot tudi v Avstriji.

Pod črto: zakaj lahko na Bavarskem politiki rečejo bobu bob in stvari poimenujejo s pravim imenom – islamski svet v Evropi brez integracij in prilagajanj ogroža našo kulturo in na dolgi rok tudi naš obstoj. In zakaj Cerar ne izjavi kaj takšnega? Po videu, ki je pred dnevi zakrožil po spletu, se zdi, da ima prihod burk v Slovenijo, celo tiho podporo vlade…

burka3

Št. komentarjev: 73
 1. pubec pravi

  Zanimivo, Janša se sestaja samo z BIVŠIMI NEKDANJIMI EMINENTNIMI politiki. Pa se menda ja sam ne šteje za eminenco?

 2. linke pravi

  levi pol v sloveniji potrebno zbrisat iz obličja zemlje !

 3. JOJ pravi

  Levičarji uničujejo srčiko slovenstva, ob tem pa ne pomislijo, da bodo tudi levičarke morale sprejeti šeriatsko pravo!!! Pa legebitri bo tudi odklenkalo!

 4. mac pravi

  Cerar ne bo kaj takega nikoli izjavil, saj je Kučanov načrt, da načrtno uničijo Slovenijo z arabskimi priseljenci.

 5. hana pravi

  Nikoli ne bo burke v Sloveniji!

 6. opazovalec pravi

  Tale naš Dr. JJ se pa res sestaja s samimimi čudnimi odpisanimi politiki. G. Hans Peter Friedrich je namreč odstopil kot kmetijski minister po dveh mesecih (17.feb.2014) zaradi afere Edathy, https://de.wikipedia.org/wiki/Edathy-Aff%C3%A4re. Zelo nizkotna zadeva obdolževanja SDP politika Sebastiana Edathy-ja posedovanja otroške pornografije…… No vsaj toliko je bil pošten, da je po odvzemu imunitete kasneje odstopil in se ne sklicuje na politično preganjanje.

 7. Narim pravi

  Ne mi tlele burk zganjat.

  🙁

 8. Blu je modro pravi

  JJ ima prav. Sedaj pa naj EU izuri te samske begunce, in jih naj pošlje branit njihovo domovino z ekonomskimi migranti vred. Ženskam odvzame burke sicer takojšnji izgon v matično deželo. Družinam pa začasno bivanje.
  V čem je problem, da ne zmaga ta razum?
  Tistemu, ki je močna EU spotika. Ti pa so očrnili JJ, ga zaprli, zato ker je Slovenija dala posel EU orožarju in ne zionističnemu Grnrral dynamicsu.
  Evidentno je, da JJ ni imel s tem orožarskimi posli nič.

 9. Blu je modro pravi

  Tudi njegovo predsedovanje EU je šlo zionistom v nos, ker je njegova politika je združevala Ruse, EU in Američane.

 10. Blu je modro pravi

  Potrebno je vedeti, da so zionisti kreatorji komunizma, ter lastniki praktično vseh medijev. Vključno s filmsko mafijo.

 11. Blu je modro pravi

  Potrebno je vedeti, da so zionisti kreatorji komunizma, ter lastniki praktično vseh medijev. Vključno s filmarji.
  Kar seveda niso niti nikoli niso bili.

 12. Blu je modro pravi

  WW2 še daleč ni potekala tako, kot se trudijo zrežirati njihovi zgodovinarji. Arhive so zaprli za 70+20 let! Kdo jim daje to pravico?

 13. Narim pravi

  Blu je modro pravi:
  22. 11. 2015 at 13:26
  Potrebno je vedeti, da so zionisti kreatorji komunizma,

  ____
  Zakaj je tole potrebno vedet ?
  Sam fprašam.

 14. Blu je modro pravi

  Blu je modro pravi popravlja: 22. 11. 2015 at 13:26

  Potrebno je vedeti, da so zionisti kreatorji komunizma, ter lastniki praktično vseh medijev. Vključno s filmarji. Predstaviti se hočejo kot rešitelji sveta! V zameno za nova ozemlja. Kar seveda niso niti nikoli niso bili.
  Izrael je nastal po ww2!!!
  Od takrat so same vojne tam doli.

 15. Blu je modro pravi

  Zato, ker je to religija podobna islamu in je sovražna do ljudi.
  Zato Narim.
  Zionizem ni od včeraj.

 16. Narim pravi

  Jst bi rad vidu gospho Irglco, islamsko zahomotano in z burko na obrazu.

 17. Blu je modro pravi

  Upam, da zmaga razum in da svet spregleda zioniste.

 18. Blu je modro pravi

  A, te ženske z burkami vznemirjajo?
  Moška domišljija deluje.
  Osebno imam raje realnost.
  Zakaj praktično ni posilstev na najlon plažah?

 19. Blu je modro pravi

  Tisti, ki vara in tisti, ki želi biti prevaran se vedno čudežno najdejo skupaj.

 20. fertik pravi

  Zakaj praktično ni posilstev na najlon plažah?
  —————————————-
  Spusti migrante na najlon plaže, pa boš vido, kak se bo tvoja neboloza obrnala

 21. fertik pravi

  Janez Janša ‏@JJansaSDS 3h3 hours ago

  Hungary in action instead of @EU_Commission https://twitter.com/otmarianna/status/668379541140840448

  This Tweet is unavailable.
  ————————————–
  Hahhahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 22. ufff pravi

  zanimivo…JJ z evropskimi politiki, naši smrdeči pr as ci pa le z smrdečimi jugo-balkanci, sovjeti in musli gov no….ufff

 23. ufff pravi

  in da smo si jasni, dragi drugače misleči, naši divje nestrpni in opranoglavi jugo-balkanski smrdeči pra sci in svi nje bodo veliko raje videli burke na oblasti kot nas evropske drugače misleče……spomnite se tega…ta naš smrdeči divje nestrpni in sovražni krvavo rdeči GN OJ se je pač tak rodil in tako bo umrl….divje nestrpne, sovražen, hinavski in urbano-MAFIJSKI:…uffff

 24. ufff pravi

  seveda, dolgoroćno burka nima kaj iskati v evropi, kot nima kaj iskati ljudožrstvo…………..saj nismo komunisti, mar ne?….ufff…….kot je trenutno pomembno, je kučanova lutka cmero na obasti…ufff..a si vi predstavljate, kaj bi, recimo, kučanove ku rbe iz bande 571 počenjale, če bi JJ postavljal “ograje”….. ti smrdeči pra sci in svin je bi se sežigali sredi mafijankovine, “smrdeče kulturni” makaro pič ke in novak ovićevi pa bi noč in dan divje nagonsko KRULILI in cvilili…..uffff…tako, da……..

 25. tone pravi

  EU politiki znajo reči bobu bob, ne pa naši kom-socialistični pajaci, ki se klanjajo vsem in vsakomur.

 26. linke pravi

  prvo burko ki jo vidim jo pokavsam ha ha

 27. fertik pravi

  ..najprej proba, ker nekaj šteka

 28. fertik pravi

  …@tona… a z totim…EU politiki znajo reči bobu bob…

 29. fertik pravi

  … misliš na Gelo???

 30. MoroStar pravi

  Blu je modro pravi:

  22. 11. 2015 at 13:23

  Tudi njegovo predsedovanje EU je šlo zionistom v nos, ker je njegova politika je združevala Ruse, EU in Američane.
  —————————
  Kaj, ko še Slovencev ne bi skregal med sabo?

 31. fertik pravi

  …aha, najbrš so mi na Politokisu blokirali prejšni IP. Nič se nea naučijo. Če me jezijo, je samo za njih slapše. Meni je fseeno, če tu komenteram, al pa ne!

 32. fertik pravi

  @Moro… kaj misliš, da fse one, kaj jih je naštevo prsmojeni Blu… zanima, kaj si o njih misli neki kaplar iz Grasupla???

 33. fertik pravi

  linke pravi:
  22. 11. 2015 at 15:53

  prvo burko ki jo vidim jo pokavsam ha ha
  ————————–
  …linke je fetešist al pa spolni istirjenec… po domačo… 😀

 34. fertik pravi

  …Bok vam pomagaj Politokisofci. Zaj ste začeli zajeavat že z smejkoti…
  🙂 😆 :rofl:

 35. fertik pravi

  @ufffo, jas nonštop čitam čifke ot kapo di banda SdS. Morm ti povedat, da mu bo fana padla. Doben ga več resno nea jemle. Nekaj se mu za puklom dogaja, pa nea vem kaj…

 36. dzi nu nje ja pravi

  Koliko so jih, tudi preko Slovenije, uvozili ? Sedaj pa…

 37. Petrovc pravi

  Ujamejo muslići troje Europejskih parov. Če kdo zna kaj citirati iz korana spustimo njega in partnerko, sicer oba zakoljemo. Prvi par, nič ne zna. In ju zakoljejo, njo pred tem še uporabijo. Drugi par, nič ne zna. isto ko s prvim parom. Tretji par. Mož recitira, govori, govori.
  Dobro, pravijo muslići, svobodna sta.
  Žena: ” za boga, kaj pa si govoril, pa saj nikoli nisi čital korana!”
  Mož:” Saj ga tudi oni niso!”

 38. Petrovc pravi

  Sem pa malo pobrskal po življenju J.Bleiweisa. Zanimiv možakar in všeč mi je! Posebej njegova trditev:
  ” Slovenci nimajo dušne moči, da bi imeli državo!”

  BRAVO! BRAVO! BRAVO! JANEZ.

  MACHEN MIR WIEDER DISE LAND DEUTSCH!!!!!!!!!!!!!!!!!

 39. Petrovc pravi

  Med skrajnimi muslići in Judi NI NOBENE RAZLIKE!

 40. Petrovc pravi

  zakaj nam lažejo sredstva javnega obveščanja, nas poneumljajo in cenzurirajo razumne?
  Ker so globalno v Judovskih rokah! Kot banke!

 41. ufff pravi

  fetićek, ufff…. kaj pa…..saj je le stranka…..tu ne gre za stranke…ne gre niti za JJ…….uffff……kaj se toliko sekiraš…..ufffffff …………če ne bo JJ al sds bo kdo drug, vsaj dokler bo evropa in nato…….potem ne vem in me ne zanima , vsi vemo pa, da je komunjzerska zverinskost, morilskost in mafijskost je neskončna…..ufff…..ampak bi naši rdečuhi potrebrebovali ponovno še eno državnljansko vojno in še ono podivjano klanje…..ufff……tako, da…..ufff….trenutno ni sploh te nevarnosti, so le želje in SANJE smrdečih pra scev in svi nj….uffff……seveda pa bodo naši partijsko uvoženi jugo-balkanski smrdeči pr asci in svi njo po sds-u ali nsi ali….ali….ali …….prav tako nestrpnonabijali, pljuvali, sovražili, zapirali moteče drugače misleče in katerokoli mafijsko sr anje le, da so njihovi jugo-balkanski smrdeći pra sci in svin je nemoteno na oblasti…..ufff, ker oni so se taki rodili in taki bodo umrli……uffff….
  kot mi je lepo razložil prijatelj s hrvaške……njihove sanje so to kar so komunisti storili domačinom v istri…..in istra je še sedaj enoumno rdeča in legalno mafijsko enopartijska…uffff…težava je le v tem, da nove jugo-balkance najdeš le še v partijsko urbaniziranih enklavah in nimajo dovolj visoke natalitete in zato potrebujejo NOVE zveste volivce……zato stavijo na musliće…..ki bodo, vsaj v začetku iz interesa složni……konec koncev VSA zahodna predmestja , kjer je tega ogromno so vsa v rokah kao socialistov…..v primeru Molenbeeka (bruselj…..iz koder izvirajo musli teroristi) najbiollj ultra nestrpnemu social-komunajzerju…Moureaux…čudno , mar ne?…..”komunisti” in musli v zahodni evropi hodijo z roko v roki….spomni se….le da so komiji starčki brez otrok, musli pa mladi z otroci….in oboji HINAVSKO sovražijo drugače misleče (belgijce, francoze, itd.itd. itd…)…uffff..najbolj rdeči predeli evrope postajajo najbolj priseljeno/muslimanski….ufff…predvidljivo a zanimivo..ufff. in še tole: zakaj pa misliš, da vse zahodne desnicve navijajo za putina….od republikancev so ……interesi…interesi vodijo vse.,….m

 42. Petrovc pravi

  janša, da se je pogovarjal z gospodarstveniki! O čem? Hahahahaha!

 43. Petrovc pravi

  Ne mi govort, da naj Cerar kaj pove o burkah! janša, si ti kdaj kaj povedal na to temo! avgusta si bil zelo Merklovski!

 44. Petrovc pravi

  Da smo enaki kot Grki, padli na Šengen meji! janša, MORAL bi jim pokončno, PUTINOVSKO zabrusiti:” Vaša debela Judovska služkinja, Merklova, jih je vabila! Če bi jih ne, bi jih ne bilo! Mi imamo samo probleme! Nabavite si avione in jih vozite direkt!

 45. Petrovc pravi

  Da Nemčija spoštuje red in kulturo? Mesec dni nazaj, sem Judovsko služkinjo poslušal nekaj drugega, poslušal o multikulturi!

 46. Petrovc pravi

  NE SERJITE! NEMČIJA POTREBUJE MOČNO PRUSIJO! IN AMEN!

 47. fertik pravi

  @Petrovc, me veseli, da ti je postal naš Bleiweis… všeč. Verjemi mi, da nisem dvomil.

 48. fertik pravi

  … a ni čudno, da Pruse in Ruse ločimo le z eno črko???

 49. fertik pravi

  @ufffo, še enkrat. Levo krilo zahodne demokracije je trenutno v brezizhodni krizi, ki so jo sami sebi skuhali. Konzervativci smo v ofenzivi in zaradi tega je panika na levi velika.

 50. ufff pravi

  seveda, dolgoroćno burka nima kaj iskati v evropi, kot nima kaj iskati ljudožrstvo…………..saj nismo komunisti, mar ne?….ufff…

 51. beti pravi

  EU politiki se tokrat morajo resno lotiti problema, če ne bomo staroselci res lepa novoletna pečenka že leta 2030!

 52. Petrovc pravi

  Ste videli TV! MUSLIMANSKA DRHAL se je nekaj časa drla, da naj na meji odstranijo pgrajo, da hočejo DOMOV (EU) in nato ograjo podrla in šla dalje. Domov (??) pa nočejo!

 53. Petrovc pravi

  PRJATLI RAZUMNI: Merklovca, Judovska služkinja, je sprožila INVAZIJO!
  Samo mitraljeska gnezda in striktna uporaba pravil!

 54. Petrovc pravi

  TO JE ZAČETEK AGRESORSKE INVAZIJE!
  KO SE BO KONČALA, BOMO BEŽALI EUROPEJCI!
  Tem zverem se je treba upreti SS-ovsko in đingiskansko!
  SS-ovsko sistematično in pogumno! Đingiskansko, grobo in neusmiljeno!
  Če jih TAKOJ ne ustavimo nam je konec!

 55. Blu je modro pravi

  Od tegale dne naprej…
  http://rense.com/general93/poss.htm

 56. Blu je modro pravi

  Koliko denarja bi tebi morali porinit v žep, da bi se šel “begunca”? Da prehodiš par tisoč kilometrov? GA NI!!

 57. Xy pravi

  Princ teme ali princ noriski ne more prevzeti!

 58. gogi pravi

  To se sicer ne bo zgodilo čez noč, čez enih 15 let pa zagotovo, če bodo na oblasti še takrat vedno levaki!

 59. Blu je modro pravi

  Blu je modro pravi:

  22. 11. 2015 at 20:44

  Bolje burke kot janšizem!

  TA POST NI MOJ!!

 60. Blu je modro pravi

  Predlagam, lažni Blu, da jo pričneš nosit. Pa še slikco Mohameda si napopaj na ri*t.

 61. Blu je modro pravi

  Ne pozabi jst sem veliki prerok. Po meni ne bo nobenega preroka več!
  🙂

 62. Blu je modro pravi

  Bolje burke kot janšizem!!

 63. jankec pravi

  Od teh muslimanskih strašil še vrabci bežijo.

 64. 108 pravi

  vidimo smo na Poljskem, kar se dogaja v Sloveniji. Zahod Evropo so izdajalci. Želijo, da konča v schengensko območje v tem trenutku! Ko so idioti povabili barbari v Evropo. In tako, zapustijo štátov v samoti, v njihovem mnenju ki niso pomembna. Ti bo zaprl svoje meje, in kaj je naslednji? Kaj je naslednji s priseljenci? Torej, jaz in moji prijatelji so pripravljeni za pridružijo na Slovensko vojsko. Mnogi od nas so se borili v Afganistanu in Iraku, tako da imamo izkušnjo. In če so bo potrebno, bomo bronit Sloveniju. Se opravičujem za napake v pisni obliki. Jaz sem še vedno učenje slovenščine. Lep pozdrav iz Poljska.

 65. haapy yack pravi

  hoj
  Ja nekater vrabci že imajo burke.
  čaobao

 66. Janez Pavel pravi

  Hmm, kje v Sloveniji so se pojavile muslimanke ovite v burke?

  Sumim, da gre za podpihovanje sovražnosti do muslimanov.

 67. JOJ pravi

  V Sloveniji bomo imeli stalne centre z nekaj tisoč tujci. Nas, domorodcev nihče ni vprašal, če se strinjamo s tem. Zahtevam referendum glede stalnih centrov, naseljenih s tujci!!!

 68. radovan pravi

  Preštel sem komentarje, ki se ukvarjajo z Janšo. neverjetno. Pri tako bedni vladi in politiki, ki narodu iz dneva v dan niža standard in je totalno brez spoštovanja človekovih pravic, še kar pljuvajo po Janši. Temu narodu res ni pomoči. Če jih skoraj 70 let vladanja komunistov, ki se enkrat preoblečejo v liberalce, enkrat v kapitaliste, so pa vedno eni in isti, ne pomaga nič. Očitno si zaslužimo pot do dna. Zakaj se ne vprašate, zakaj ga tuji politiki še kar spoštujejo in vabijo medse.

 69. Blu je modro pravi

  Danes ko je nov dan, mož stoterih nickov in ene tipkovnice, ugotavlja kako zadet je bil včeraj.

 70. fertik pravi

  ..@Blu!?.. a Mefo pa je kar zgino??? Ahhhh, saj res. Ukvarja se z Arturom Šternom. Gliha fkup štriha… 🙂 🙂

 71. kmet pravi

  Saj ni res – pa je. Koliko možgansko pohabljenih še dandanes vzganja 70 letno re vol lucijo.

 72. Mile Budak pravi

  Ravno Tito je v časih najtršega socializma v letih 1950-1951 v vseh jugoslovanskih republikah z muslimanskim prebivalstvom ženskam z zakonom prepovedal nošenje feredže in zara (zakrivanje obraza). Nekaj podobnega je bilo tudi s postavlajnjem žic in mitraljezov po mejah Zanimivo, Francija in Belgija in ravno SDS želijo obuditi to realsocialistično zakonodajo.

  Se pravi, slovenska “desnica” pod vodstvom bivšega komunista bi rada uvedla tisto, kar je balkanska socialistična levica uvedla pred 60 leti? Khm, Khm!

 73. […] Povezani članek: Na Bavarskem politiki jasni: burka ne spada v našo odprto družbo. Zakaj Cerar ne izjavi kaj takšn… […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen