Še ena črna “bula”? Bulčeva danes na ustni izpit v Evropski parlament.

7

Pred pristojni odbor Evropskega parlamenta bo danes ob 19. uri stopila še druga slovenska kandidatka za evropsko komisarko – Violeta Bulc. Po neuspešni kandidaturi Alenke Bratušek, ki je v EU močno odmevala, je njena naslednica razumljivo deležna velike pozornosti. Napovedi so tokrat sicer bolj optimistične, odločitev pa naj bi padla v torek.

Bulčevo, ki naj bi prevzela prometni resor, bo zaslišal pristojni odbor za promet in turizem. Na triurnem zaslišanju kandidatka najprej poda okoli 15-minutno izjavo, nato odgovarja na 45 vprašanj članov odbora, na koncu lahko poda še kratko sklepno izjavo. Še pred ustnim izpitom mora odgovoriti na pisni vprašalnik; Bulčeva mora odgovore poslancem posredovati do danes zjutraj. Kot je zapisala na Facebooku v nedeljo zvečer, na zaslišanje odhaja z “mirnim srcem”, skupaj z ekipo pa je naredila vse za ustrezno pripravo na zaslišanje.

Hkrati bo pred odbora za industrijo in energijo ter za okolje stopil Slovak Maroš Šefčovič. Ta je sicer eno zaslišanje v parlamentu že uspešno opravil, saj naj bi po prvotnih načrtih on vodil prometni resor. A na koncu bo Šefčoviču očitno pripadel položaj podpredsednika za energetsko unijo, ki je bil sprva namenjen slovenski kandidatki.

Če bodo pristojni odbori kandidatoma prižgali zeleno luč – oceno naj bi sprejeli enkrat v torek, bo predvidoma v sredo sledilo potrjevanje celotne komisije Jean-Clauda Junckerja na plenarnem zasedanju v Strasbourgu.

Hujših zapletov naj ne bi bilo pričakovati, saj si obe najmočnejši politični skupini, EPP in S&D, želita, da je komisija čim prej potrjena in začne z delom 1. novembra, kot je bilo predvideno. (sta)

violeta bulc

Št. komentarjev: 7
 1. MEFISTO pravi

  Upam, da bo danes Cerar – Golobičeva vlada spet dobila lekcijo.

 2. polito olje pravi

  uf, kaj vam dela levica..
  težko je biti janševik. 🙂

 3. Kr en pravi

  In zakaj ćrna bula?
  Mislim da se bo Violeta dobro odrezala in vas nataknila roge, butasti kolikor ste janšisti zmešani !!

 4. JOŽE pravi

  DA UREDNIŠTVA POLITIKUSA NI SRAM,ŽE NASLOV JE ŽALJIV…RAD BI VIDEL NJIHOVEGA UREDENIKA NA NJENEM MESTU….PO MOJE JI NE PRIDE TUDI DO POLFINALA NE…UBOGI STE RES….VEDNO BOLJ MI GRE NA KOZLANJE TA VAŠ PORTAL,TAKO DA GA BOM,NE SAMO JAZ,TUDI MOJI PRIJATELJI IGNORIRALI..p o d n….

 5. MEFISTO pravi

  1 : 3

 6. MEFISTO pravi

  In kar tri nicke je bilo treba uporabiti za eno in isto neumnost.

 7. MEFISTO pravi

  OŽE pravi:
  20. 10. 2014 at 16:52
  DA UREDNIŠTVA POLITIKUSA NI SRAM,ŽE NASLOV JE ŽALJIV…RAD BI VIDEL NJIHOVEGA UREDENIKA NA NJENEM MESTU….PO MOJE JI NE PRIDE TUDI DO POLFINALA NE…UBOGI STE RES….VEDNO BOLJ MI GRE NA KOZLANJE TA VAŠ PORTAL,TAKO DA GA BOM,NE SAMO JAZ,TUDI MOJI PRIJATELJI IGNORIRALI..p o d n…
  ———————————————————————————————–

  Iz tvojih ust v božja ušesa.

  Čimprej odidi in vzemi vse svoje “prijatelje” (nicke) s seboj.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen