Hrvaški mediji: Uskok prijel zagrebškega župana Milana Bandića

0

Hrvaško notranje ministrstvo in Urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) sta danes sporočila, da so prijeli več oseb zaradi suma nezakonitih dejanj v zagrebški mestni upravi in mestnemu podjetju Zagrebački holding. Imen niso navedli, hrvaški mediji pa trdijo, da je med njimi tudi zagrebški župan Milan Bandić.

Jutarnji list, ki se sklicuje na neimenovane vire iz vrst policije, navaja, da naj bi bil med pridržanimi Bandić, poleg njega pa še predsednik uprave Zagrebškega holdinga Slobodan Ljubičić in solastnik podjetja CIOS Petar Pripuz.

Časnik še navaja, da so pridržanja sledila večmesečnim kriminalističnim preiskavam o postopkih v zagrebški mestni upravi in holdingu. Napovedali so, da bodo proti prijetim osebam vložili kazenske ovadbe zaradi upravičenega suma korupcije, zlorabe položaja in pooblastil.

Bandićevo ime se že več let omenja v številnih aferah, ki so jih mediji povezovali z njegovim položajem župana hrvaške prestolnice. 58-letni Bandić je na položaju župana Zagreba že peti mandat. (sta)

milan-bandic-v

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen