Doneck stresla močna eksplozija, na meji z Rusijo umrla dva ukrajinska vojaka

0

Močna eksplozija je danes stresla Doneck, ki velja za utrdbo proruskih separatistov na vzhodu Ukrajine. Medtem je ukrajinska vojska sporočila, da je pri meji med Ukrajino in Rusijo prišlo do napada, v katerem sta umrla dva vojaka v njenih vrstah.

Mestna uprava Donecka je sporočila, da je po prvotnih podatkih do eksplozije prišlo blizu kemične tovarne, ki leži pri mestnem letališču. V njej proizvajajo razstrelivo. Na območju potekajo spopadi med ukrajinskimi silami in proruskimi uporniki in je zato težko dostopno. Tudi danes je bilo na območju letališča moč slišati obstreljevanje, čeprav že od 5. septembra velja prekinitev ognja.

Medtem je eden od separatističnih voditeljev v Donecku sporočil,da je prišlo do eksplozije v zgradbi, v kateri je vodil sestanek. Namestnik premiera samooklicane uporniške ljudske republike Doneck Andrej Purgin je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da so v incidentu tri osebe utrpele ureznine zaradi razbitih stekel.

Ukrajinska vojska pa je v sosednji regiji Lugansk odbila dva napada. Prvi napad so separatisti izvedli v kraju Smile. Drugi pa se je zgodil pri mejnem prehodu Krasna Talivka na meji z Rusijo. V napadu, ki naj bi ga izvedli iz ruskega ozemlja, pa sta umrla dva ukrajinska vojaka, je še sporočila vojska. (sta)

doneck eksplozija

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen