Ruski turisti lani z največ potovanji doslej

2

Rusi so lani opravili okoli 32 milijonov potovanj v tujino, s čimer so podrli rekord in se uvrstili na tretje mesto med turisti iz vseh evropskih držav, je pokazala raziskava družbe World Travel Monitor. Med Rusi samimi so največ potovali tisti iz Moskve in Sankt Peterburga, najraje pa so se odpravili v Turčijo.

Ruski turisti so s številom potovanj prehiteli Francoze, ob tem pa so s svojimi potovanji ustvarili tretjino rasti števila potovanj v Evropi v obdobju od 2010 do 2013, je poročala ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Turčija je bila sicer lani s 4,3 milijona obiskov najbolj privlačna za ruske turiste. Nemčija in Kitajska sta jih pritegnili 2,1 milijona oziroma dva milijona. So pa Rusi med drugim manj potovali v Egipt in Španijo, bolj privlačni pa sta bili Grčija in Tajska.

Okoli 27 milijonov potovanj ruskih turistov v tujino v lanskem letu je bilo po podatkih podjetja zasebnih, od tega je šlo v 22 milijonih primerov za “klasične” počitnice, v okoli petih milijonih pa za obiske sorodnikov in prijateljev. 12,5 milijona potovanj je bilo na obale, 3,8 milijona je bilo raznih ekskurzij, 1,3 milijona pa potovanj okoli sveta.

V World Travel Monitor dodajajo še, da se Rusi vse pogosteje odločajo za rezervacijo hotelov in kart prek interneta, vseeno pa turistične agencije ostajajo prvi naslov za 37 odstotkov tistih, ki želijo v tujino.

Sicer pa je raziskava ovrgla še mit o bogatih ruskih turistih, ki na počitnicah na veliko zapravljajo. Pokazala je namreč, da le okoli 15 odstotkov ruskih turistov razpolaga z nadpovprečno visokim počitniškim proračunom, medtem ko jih ima 51 odstotkov na razpolago bolj skromno vsoto – okoli 1200 evrov na potovanje na osebo. To je le malenkost nad proračunom drugih povprečnih evropskih turistov, zaključuje Itar-Tass. (sta)

rusinje

Št. komentarjev: 2
  1. QL pravi

    C3riZj0fIGA4H97n5zJS11:26

  2. QL pravi

    C3riZj0fIGA4H97n5zJS11:32

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen