Italijanska mornarica rešila več kot 2000 migrantov

0

Italijanska mornarica je minuli konec tedna v Sredozemskem morju rešila 2053 migrantov. S plovili, ki delujejo v okviru programa Mare nostrum in patruljirajo med Sicilijo in Libijo, si jih že prepeljali na varno, poročajo tuje tiskovne agencije.

1700 migrantov so rešili danes dopoldne in jih nato prepeljali v pristanišče Reggio Calabria, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Že v nedeljo je italijanska mornarica v sicilijansko pristaniško mesto Augusta pripeljala 200 ljudi.

V tem letu je na italijansko obalo prispelo že prek 90.000 migrantov, med njimi je bilo tudi veliko število sirskih vojnih beguncev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Opozicijske stranke v Italiji vse bolj pritiskajo na vlado Mattea Renzija in zahtevajo, da se ustavi naval migrantov v Italijo. Stranka Naprej Italija nekdanjega premiera Silvia Berlusconija je pozvala EU k takojšnji intervenciji v Libiji, kjer bi preprečili odhode čolnov z migranti. Stranka opozarja tudi na vse višje izdatke Italije pri reševanju migrantske problematike.

Nekdanja italijanska zunanja ministrica Emma Bonino se medtem zavzema za imenovanje evropskega komisarja za Sredozemsko morje, ki bi se ukvarjal zgolj s problematiko migrantov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. (sta)

emigranti ladja2(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen