Židan: Imamo lahko močno vlado, ki bo temeljila na levi usmeritvi

0

Socialni demokrati smo bili vedno steber stabilnosti. V novi vladi bomo, če bo ta ščitila ljudi. In če bodo stranke, ki se imamo za leve, tudi manjše, prišle v DZ, imamo lahko močno vlado, ki bo temeljila na levi usmeritvi, je po glasovanju na predčasnih parlamentarnih volitvah v Murski Soboti povedal predsednik SD Dejan Židan.

Koalicijo je po njegovih besedah vedno mogoče sestaviti, če so pametni ljudje, ki se dobro dogovorijo in to izpeljejo. “Je pa res, da smo že pri zadnjih državnozborskih volitvah ugotovili, da se največja stranka ni znala pogajati in je brez potrebe za dobro leto predala državo desnici, kar pa ni bilo dobro,” je dejal Židan.

Židan je s kampanjo zadovoljen, čeprav si je želel, da bi bila bolj vsebinska. Na vprašanje, kakšen izid pričakuje, je odgovoril, da je znano, da bo, kot zadnja leta, zmagala nova stranka, ne ve pa, ali bo nad 30 ali pod 30 odstotki, ker se zadnje dni ankete hitro spreminjajo.

Vzroka, zakaj zmagujejo nove stranke, pa sta po njegovem dva. Prvi je v tem, da so ljudje pred 23 leti, ko smo šli na referendum in dobili svojo samostojno državo, veliko pričakovali, nekatere stvari so bile uresničene, nekatere pa tudi ne, zato pogosto stare stranke kaznujejo.

Drugi pa je v tem, da se demokracija v Sloveniji še vedno razvija. Za takšne demokracije pa je značilno, da ko pridejo novi obrazi, včasih pomenijo več kot kakšni programi. To je vedno nezaupnica vladajoči politiki in znak, da se morajo stare zamisliti, kako delati še boljše, meni prvak SD. (sta)

Dejan Zidan

Dejan Židan

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen