Tudi Messiju zaradi utaje davkov grozi tožba

0

Nogometnemu zvezdniku Lionelu Messiju grozi tožba zaradi utaje davkov. Preiskovalna sodnica v Gavi je namreč danes zavrnila predlog državnega tožilstva po ustavitvi preiskave proti napadalcu nogometnega kluba Barcelona.

Tožilstvo je predlagalo, da bi obtožnica bremenila zgolj Messijevega očeta Jorgeja, češ da se športnik ni sam ukvarjal z davčnimi zakoni. A se je preiskovalna sodnica izrekla proti temu predlogu, saj po njenem mnenju obstajajo določeni dokazi, da je 27-letni Argentinec vedel o poslih, ki jih je vodil njegov oče. S tem obstaja velika možnost, da bo proti zvezdniku Barce sprožen ustrezen postopek in da bo pristojni organ izdal obtožnico.

Pravosodje Messiju in njegovemu očetu očita, da je v letih 2007, 2008 in 2009 finančnemu organu ostal dolžan 4,1 milijona evrov. Argentinec je po začetku postopka davčnemu uradu izplačal 15 milijonov evrov. Oče Jorge je v posebnem dopisu davčnemu uradu sina vseskozi ščitil in ga skušal od afere ograditi, Lionel Messi se po njegovem pisanju nikoli ni ukvarjal s svojimi davki. (sta)

Messi

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen