Sodišče zavrnilo pritožbo vlade glede izvršb policistov zaradi plačnih nesorazmerij

0

Ljubljansko okrajno sodišče je zavrnilo pritožbo vlade in tako dovolilo izvršbe zaradi izplačila plačnih nesorazmerij, ki so jih vložili člani Sindikata policistov Slovenije (SPS). V sindikatu pa so pozvali vlado, ki opravlja tekoče posle, da naj poravna dolg zaposlenim in z nadaljnjimi postopki ne povzroča še dodatne škode proračunu.

“Vlada je predlagala celo kaznovanje članov Sindikata policistov Slovenije, ki so zakonito in legitimno vložili izvršbe,” so v SPS zapisali v sporočilu.

V SPS so opozorili, da je vlada tudi prezrla pozive več sindikatov, da sproži pravne postopke zoper predstavnike vlade in sindikate, ki so leta 2010 podpisali aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor, s katerimi je bila zamaknjena odprava plačnih nesorazmerij.

“Namesto tega se je s temi sindikati celo pogajala ob sprejemanju zakona, s katerim so želeli vplivati na vlaganje izvršb,” so zapisali v sindikatu policistov, ki zato vlado poziva, da prizna in poravna dolg zaposlenim.

Sodišče je sicer po navedbah sindikata v sodbi zavzelo stališče, da urejanje z zakonom ne pomeni oviranje ali omejevanje pravice do vlaganja izvršb, sicer bi bil v nasprotnem primeru zakon protiustaven. (sta)

policija

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen