Nesreče alžirskega letala ni preživel nihče

0

Francoski predsednik Francois Hollande je danes sporočil, da nesreče alžirskega letala, ki je v četrtek strmoglavilo v Maliju, ni preživel nihče. Dodal je, da so v razbitinah letala družbe Air Algerie našli črno skrinjico.

Črno skrinjico so našli francoski vojaki, ki so jo odnesli v mesto Gao na vzhodu Malija, je po poročanju tujih tiskovnih agencij še povedal Hollande.

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je pred tem izjavil, da je nesreči alžirskega letala najverjetneje botrovalo vreme. To je po njegovih besedah najverjetnejša hipoteza, čeprav oblasti ne izključujejo drugih možnih vzrokov nesreče.

Francoski minister za promet Frederic Cuvillier pa je danes izjavil, da so že na začetku izključili možnost, da bi bilo letalo sestreljeno s tal.

Španska posadka letala je sporočila, da je spremenila smer poleta zaradi slabih vremenskih razmer. Takrat naj bi bile na tem območju močne nevihte.

Na letalu MD-83, ki je letelo iz Ouagadougouja v Alžir, je bilo po zadnjih podatkih francoskih oblasti 118 potnikov in članov posadke, med njimi 54 francoskih državljanov. Mediji so pred tem poročali o 51 Francozih na krovu, a je francoski zunanji minister Laurent Fabius povedal, da jih je bilo 54, potem ko so v najnovejših bilancah upoštevali potnike z dvojnim državljanstvom.

Med žrtvami strmoglavljenja je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP tudi deset članov iste družine, ki izvira iz Francije.

Nesreči alžirskega letala botrovalo slabo vreme

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je danes izjavil, da je nesreči alžirskega letala, ki je v četrtek strmoglavilo na poti iz Ouagadougouja v Alžir, najverjetneje botrovalo vreme. Razbitine letala MD-83 družbe Air Algerie, na katerem je bilo 116 potnikov in članov posadke, so našli v Maliju.

“Menimo, da je letalo strmoglavilo zaradi vremenskih pogojev,” je Cazeneuve izjavil za radio RTL. To je po njegovih besedah najverjetnejša hipoteza, čeprav oblasti ne izključujejo drugih možnih vzrokov nesreče.

Francoski minister za promet Frederic Cuvillier pa je danes izjavil, da so že na začetku izključili možnost, da bi bilo letalo sestreljeno s tal. Po njegovem mnenju je glede na stanje razbitin zelo malo verjetno, da je nesrečo kdo preživel. Dodal je, da so francoske sile na poti na prizorišče strmoglavljenja letala, na katerem je bilo tudi 51 francoskih državljanov.

Španska posadka letala je sporočila, da je spremenila smer poleta zaradi slabih vremenskih razmer. Takrat naj bi bile na tem območju močne nevihte. (sta)

alzirsko letalo 10

Razbitine alžirskega letala

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen