Ljubljanska občina išče izvajalca del za prenovo zaprtega dela Slovenske ceste

0

Ljubljanska občina je objavila javno naročilo za prenovo Slovenske ceste od Gosposvetske ceste do Šubičeve ulice, ki je za večino prometa zaprt od 22. septembra lani. Obnovitvena dela naj bi po načrtih začeli z zamenjavo dotrajane kanalizacije, med drugim pa načrtujejo tudi širše pločnike, kolesarske steze in drevored.

Mestna občina Ljubljana bo ponudbe za izvedbo prenove omenjenega dela Slovenske ceste zbirala do 31. julija do 9. ure, odprli pa jih bodo istega dne ob 11. uri. Občina bo ponudnike, ki bodo izpolnjevali pogoje, pisno pozvala k pogajanjem v enem ali več zaporednih krogih. Merilo za izbiro ponudnika bo najnižja skupna ponudbena cena, dosežena po pogajanjih.

Na delu Slovenske ceste med Šubičevo in Gosposvetsko ulico sta od septembra lani mogoča javni prevoz in promet za dostavna vozila. Ob začasni preureditvi so na cesti zaprli dva prometna pasova in namestili nekaj rastlinja v koritih ter nekaj stolov oziroma klopi.

Med načrtovanimi deli v okviru prenove so zamenjava dotrajane kanalizacije, širši pločniki, kolesarske steze in drevored. Vozni pasovi za javni promet, po katerih bo dovoz dovoljen tudi za dostavna vozila in goste hotela Slon, ne bodo strogo ločeni od prostora za pešce in kolesarje. Vrednost projekta prenove Slovenske ceste je bila na lanski predstavitvi ocenjena na tri milijone evrov.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na novinarski konferenci na začetku meseca dejal, da bi v sklopu prenove dela Slovenske ceste lahko poskrbeli tudi za podhod Ajdovščina. Občina si sicer po njegovih besedah želi kupiti vse prostore v podhodu in jih nameniti Kinodvoru. S tem bi, meni Janković, mrtvemu delu prinesli dodatno ponudbo. (sta)

slovenska cesta ljubljana

Slovenska cesta v Ljubljani

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen