Jutri možnost močnih nalivov in toče

0

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo v sredo ob nevihtah krajevno možni močni nalivi. Predvsem popoldne in v severovzhodni Sloveniji je možnost tudi toče in močnih sunkov vetra. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne pa od 19 do 25 stopinj Celzija.

Kot piše na spletni strani Agencije za okolje RS (Arso), bo ponoči in v sredo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine in nevihte, ki se bodo sprva pojavljale predvsem v jugozahodni Sloveniji, se bodo čez dan prehodno razširile na večji del Slovenije.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, predvsem na vzhodu že dopoldne. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na Primorskem bo večinoma suho, drugod pa bodo predvsem popoldne še plohe in nevihte, še navajajo na Arsu.

Ponoči in jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, padavine in nevihte, ki se bodo sprva pojavljale predvsem v jugozahodni Sloveniji, se bodo jutri čez dan prehodno razširile na večji del Slovenije. Krajevno bodo možni močni nalivi, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 19 do 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih vzhodno od nas bo jutri sprva suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi plohami in nevihtami. Na Jadranu bodo možne tudi močnejše nevihte.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem in zahodnimi Alpami je plitvo ciklonsko območje. Od zahoda se proti Italiji pomika nova vremenska motnja. Z jugozahodnikom k nam priteka razmeroma topel in precej vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo na zahodu pogostejše popoldne. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na Primorskem bo večinoma suho, drugod bodo predvsem popoldne še plohe in nevihte. (arso, sta)

dez poletje vreme 45

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen