Islamska skupnost objavila razpis za izgradnjo Islamskega versko-kulturnega centra

2

Islamska skupnost v Sloveniji je objavila glavni razpis za izgradnjo objektov Islamskega versko-kulturnega centra v Ljubljani. Razpis vključuje tri sklope, in sicer gradbeno-obrtniška dela, elektro inštalacije in strojne inštalacije. Kandidati lahko ponudbe oddajo do 11. avgusta do 12. ure, pojasnjujejo na spletnih straneh islamske skupnosti.

Obvestilo o tretjem razpisu, ki predstavlja glavni razpis pri gradnji omenjenega centra, so objavili na spletnih straneh islamske skupnosti v petek, je za STA pojasnil tajnik skupnosti Nevzet Porić. Besedilo razpisa ni javno. Potencialni kandidati lahko gradivo oziroma razpisno dokumentacijo dobijo v islamski skupnosti ali v podjetju Elea IC, s katerim skupnost sodeluje.

S tokratnim razpisom islamska skupnost išče glavnega izvajalca del za izgradnjo centra, ki bo vključeval tudi prvo džamijo v Sloveniji. Na zemljišču ob Kurilniški in Parmovi ulici v Ljubljani so sicer že zabrneli stroji, trenutno potekajo začetna dela, ki vključujejo prestavitev kanala za meteorne vode, postavitev pilotov, ki bodo varovali gradbeno jamo, ter izkop in zaščito gradbene jame. Omenjena dela izvaja podjetje Kostak, ki je zmagalo na prejšnjem razpisu. Rok za izvedbo del pa je 10. oktober.

Porić ocenjuje, da bi se izgradnja objektov lahko začela v drugi polovici oktobra ali v začetku novembra. Od ponudnikov se po njegovih besedah pričakuje, da podajo svoj terminski plan izvedbe del. Po oceni Porića bo izvedba trajala dve leti.

Temeljni kamen za islamski kulturni center so na zemljišču med Parmovo in Kurilniško ulico v Ljubljani položili septembra lani. Center, za katerega so arhitekturno rešitev izbrali na natečaju, bo obsegal 12 metrov visok glavni objekt, 24 metrov visoko molilnico in 40 metrov visok minaret, gradnja pa naj bi traja tri leta.

Po položenem temeljnem kamnu so v islamski skupnosti začeli z izbiro podjetja za nadzor in inženiring projekta, pri čemer so skupaj s strokovnjaki iz Katarja izbrali podjetje Elea iC projektiranje in svetovanje. Poleg tega so opravili dodatne raziskave zemljišča in porušili obstoječe objekte. Nato so izvedli tudi prvega od treh razpisov, na podlagi katerega so na zemljišču prestavili telekomunikacijske in električne vode.

Po predvidevanjih islamske skupnosti po gradnja centra dražja od predvidenih 12 milijonov evrov, po Porićevih besedah pa imajo zagotovljenih od 50 do 60 odstotkov sredstev. Pri realizaciji projekta jim s finančnimi sredstvi pomaga tudi država Katar. (sta)

islam luna

Slika je simbolična

Št. komentarjev: 2
 1. Dragonvale cheats pravi

  The inaugural Student Achievement Award went to Paula for exceptional student filmmaking.
  Inside virtually any environment, nonetheless, French panels manage to develop a gently American sparkle
  in addition to a little bit wistful ambiance to be able to any kind of
  decoration. A healthy lifestyle is important, as it allows you to focus on showcasing your beauty instead of hiding
  your flaws.

  Visit my web page … Dragonvale cheats

 2. Maricela pravi

  Hello to every one, because I am really eager of reading this blog’s post to be updated regularly.
  It consists of nice data.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen