George Bush jr. napisal biografijo o svojem očetu predsedniku

0

Bivši ameriški predsednik George Bush mlajši je napisal osebno biografijo svojega očeta, 41. predsednika ZDA. Izdana bo novembra letos, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Knjigo bodo izdali pri založniški hiši Crowns 11. novembra na ameriški praznik dneva veteranov. George Bush starejši je bil namreč odlikovan za svoj prispevek v letalstvu v 2. svetovni vojni.

“George H. W. Bush je bil velik državnik, politik in oče,” je dejal njegov sin. “Užival sem ob pisanju njegove življenjske zgodbe, upam da bodo drugi uživali ob njenem branju,” je dejal.

Ob knjigi bo izšla tudi audio knjiga, prvo naročilo knjige s trdnimi platnicami pa je bilo že oddano za milijon kopij.

Pri založbi Crowns so dejali, da bo izdaja knjige zgodovinska. “Nikoli prej ni predsednik povedal zgodbe o svojemu očetu, tudi bivšemu predsedniku, skozi lastne oči in s svojimi besedami,” so dejali in delo oklicali za “edinstveno in intimno biografijo”.

Knjiga pokriva celoten spekter življenja in kariere Busha starejšega, vključno z njegovim služenjem v vojski, njegovim pionirskim delom v teksaški naftni industriji, vzponom v ameriški kongres, obdobjem ko je bil vodja ameriške obveščevalne službe Cia in seveda, ko je predsedoval ZDA v Beli hiši.

Danes je star 90 let, živi pa v Houstonu v Teksasu. (sta)

george bush

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen