Erjavec pričakuje najboljši volilni izid stranke na parlamentarnih volitvah doslej

1

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je po oddaji glasu na današnjih predčasnih državnozborskih volitvah v Naklem povedal, da pričakuje takšen izid volitev, kot ga napovedujejo javnomnenjske ankete, in da bo stranka DeSUS dosegla najboljši rezultat na parlamentarnih volitvah v njeni več kot 20-letni zgodovini.

Ker računa, da se bodo potrdili rezultati javnomnenjskih anket, Erjavec poleg zelo dobrega rezultata stranke DeSUS pričakuje tudi zmago Stranke Mira Cerarja (SMC). “Ljudje si želijo nekaj novega, želijo spremembo,” je o verjetni zmagi Cerarja povedal Erjavec.

Ob tem še ni želel govoriti o morebitnem vstopu stranke DeSUS v koalicijo. “Preuranjeno je karkoli reči o tem. Zelo je odvisno tudi od tega, kakšni bodo rezultati pri ostalih strankah – kdo bo prišel v parlament in kdo bo iz njega izpadel,” je pojasnil.

V komentarju na 35-odstotno volilno udeležbo do 16. ure je Erjavec dejal, da je to nizka udeležba in da si želi, da bi na konca presegla vsaj 50 odstotkov. “Če ne greš na volitve in nisi zadovoljen s politiko, si pač prepustil drugim, da odločajo namesto tebe. Zato menim, da bi bilo dobro, da pridejo vsi državljani z volilno pravico volit in da izberejo tiste, za katere menijo, da bodo nekaj dobrega naredili za Slovenijo,” je poudaril.

Volilno kampanjo je ocenil kot dokaj korektno. “Seveda največja opozicijska stranka govori, da volitve ne bodo legitimne, vendar toliko prostora v volilni kampanji, kot jo je imela SDS, ni imela nobena druga stranka,” je izpostavil. (sta)

PK-karl-erjavec1

Karl Erjavec

Število komentarjev: 1
  1. igor pravi

    HA HA HA, novi notranji minister, I.J.Janša ne več na odprtem oddelku.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen