Chelsea ugnal Olimpijo šele v drugem polčasu

0

Olimpija je v današnji prijateljski tekmi v Ljubljani pred 16.000 gledalci izgubila s slovitim angleškim klubom Chelsea z 1:2 (1:0). Ljubljansko ekipo je v vodstvo popeljal Nik Kapun v 40., za štirikratne angleške prvake in zmagovalce lige prvakov iz leta 2012 pa sta zadela Diego Costa v 56. in Kurt Zuoma v 64. minuti.

Pred današnjo osrednjo tekmo na štadionu v Stožicah je bila na sporedu še tekma med nekdanjimi nogometaši ljubljanske ekipe, tekme pa so se v različnih vlogah udeležili številni nekdanji igralci zeleno-belih, kot so Marko Elsner, Aleš Čeh, Jani Pate, Gregor Židan, Džoni Novak, Mladen Rudonja, Robert Englaro, Ermin Šiljak, Robert Prosinečki, Damir in Dinko Vrabac ter mnogi drugi.

Ljubljanska ekipa je v svoji zgodovini že gostila nekatere velikane evropskega nogometa, med drugim portugalsko Benfico leta 1970, italijanski Milan leta 1992 in angleški Liverpool leta 2003, pogosto pa se je pomerila s Crveno zvezdo in Partizanom iz Beograda ter zagrebškim Dinamom in splitskim Hajdukom, nekdanjimi najbolj slovitimi nogometnimi imeni iz časov skupne Jugoslavije. Vse tekme so bile na legendarnem stadionu za Bežigradom. (sta)

tekma stozice

Stadion Stožice v Ljubljani

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen