BTC v 13 letih v trajnostni razvoj vložil 44 milijonov evrov

0

Družba BTC je v zadnjih 13 letih za aktivnosti trajnostnega razvoja namenila dobrih 44 milijonov evrov. V preteklem letu so s tremi sončnimi elektrarnami proizvedli 1,54 milijona kWh energije, kar zadošča za povprečno letno porabo 400 gospodinjstev.

Z energetsko učinkovitim delovanjem, kamor spada zmanjšanje porabe energije iz neobnovljivih in večanje porabe energije iz obnovljivih virov, so emisije CO2 zmanjšali za 1,9 milijona kilogramov, so še sporočili iz družbe BTC.

Na osnovi preteklih izkušenj in dobrih rezultatov so lani vse aktivnosti trajnostnega razvoja združili v samostojno organizacijsko enoto pod krovno blagovno znamko Misija: Zeleno, ki so jo kot nov podporni steber poslovanja družbe umestili v dolgoročno strategijo razvoja.

Z obnovo vodovodnega omrežja so zmanjšali izgubo vode z 20 na pet odstotkov in s poslovnimi partnerji dosegli, da se na območju BTC City reciklira 64 odstotkov odpadkov. S parkirnimi mesti za 400 koles, mestnim avtobusom in brezplačnim Citybusom k manjšemu onesnaževanju pozivajo tudi obiskovalce.

Za potrebe dopolnjevanja vode v bazene Vodnega mesta Atlantis v BTC uporabljajo vrtino, ki mesečno načrpa do 3500 kubičnih metrov vode, za delovanje hladilnih stolpov v Kristalni palači pa se namesto pitne vode iz vodovodnega omrežja uporablja deževnica, ki je shranjena v posebnem bazenu v kleti. (sta)

btc2

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen