Zasedba Queen septembra z novim albumom

0

Legendarna zasedba Queen bo izdala dolgo izgubljeni album z v živo posnetimi skladbami. Na albumu Queen: Live at the Rainbow ’74, ki bi moral iziti že leta 1974, bodo zbrani posnetki s treh koncertov iz londonskega gledališča Rainbow. Album bo pod okriljem založb Virgin Records in Eagle Rock Entertainmen izšel septembra.

Prvi koncert so legendarni rockerji v gledališču Rainbow izvedli konec marca 1974. Razprodanega koncerta se je udeležilo več kot tri tisoč obiskovalcev. Queeni so gledališče Rainbow istega leta napolnili še dvakrat, poroča britanski časnik The Guardian.

Kitarist Brian May in bobnar Roger Taylor sta arhivske posnetke z omenjenih koncertov uredila, skladbe pa bodo izšle na dvojnem ploščku, dveh vinilnih ploščah ter v “ultra-deluxe” izdaji, ki bo med drugim vključevala še koncertna DVD in blu-ray diska.

“Na posnetkih bo moč slišati Queene v vsej njihovi veličini. Zaznamovala jih bo dramatična odrska prezenca, širok nabor skladb, energična izvedba in izvirna melodika,” so zapisali pri založbah. (sta)

queen band

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen