Vox populi: Vlado Bratuškove kot neuspešno ocenjuje 74% anketirancev

5

Podpora odhajajoči vladi pada; da vlada delo opravlja uspešno, meni 22 odstotkov sodelujočih v anketi Vox populi, ki jo je za časnik Dnevnik izvedla agencija Ninamedia. Kot neuspešno pa delo vlade ocenjuje 74 odstotkov anketirancev. Med ministri sta si najvišjo oceno prislužila kmetijski minister Dejan Židan in zunanji minister Karl Erjavec.

Po tokratni anketi Vox populi je podpora odhajajoči vladi v primerjavi s prejšnjim mesecem padla za skoraj deset odstotnih točk. Tudi že razpuščeni državni zbor je za svoje delo ta mesec prejel še nekoliko nižjo oceno kot maja. Prejšnji mesec je namreč dosegel povprečno oceno 2,28, tokrat pa 2,2.

Med odhajajočimi ministri sta si najvišjo oceno ponovno prislužila Židan in Erjavec. Kot tista, ki najslabše opravljata svoje delo, pa so anketiranci ocenili finančnega ministra Uroša Čuferja in ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela.

Sodelujoči v anketi še vedno kot najboljšega premierja doslej vidijo Janeza Drnovška (51 odstotkov), drugi je Janez Janša (16 odstotkov), tretja pa Alenka Bratušek (7,3 odstotka).

Na lestvici najbolj priljubljenih politikov medtem vodi predsednik republike Borut Pahor pred Židanom in evropskim komisarjem Janezom Potočnikom. Za največ, tri mesta, je napredoval Erjavec, za pet mest pa je padel nekdanji predsednik SD Igor Lukšič, ki skupaj s poslancem SDS Brankom Grimsom zapušča lestvico najbolj priljubljenih politikov. Nanjo prihajata prvaka SMC in SDS, Miro Cerar in Janša.

Naročnika ankete Vox populi sta Dnevnik in POP TV, njena izvajalka pa je Ninamedia. Med 16. in 19. junijem je telefonsko anketiranje zajelo 700 ljudi. (sta)

alenka bratusek stozice

Št. komentarjev: 5
 1. Kontrapingo pravi

  Ustvarjanje javnega mnenja d.o.o.

 2. psiho pravi

  Z veliko mero radovednosti čakam na prvo merjenje teh dveh na novo uvrščenih. Marsikaj bo povedalo in razjasnilo.

 3. Luka pravi

  Saj so sigurno napravili vso raziskavo tudi za stranke, pa je Janši tako zrastla podpora, da ne objavljajo. POP TV je pred enim tednom objavil, da bo vsak teden do volitev meril utrip, zdaj so pa kar potuhnjeni. Volivci SDS bi v takih merjenjih sploh ne smeli odgovarjati, da se jim čisto popači napoved in izgubijo kompas kako ustvarjati javno mnenje. To bi moglo vodstvo SDS javno povedati, pol si pa naj levi samo delajo ankete.

 4. dzi nu nje ja pravi

  Če se sprašuje oz.anketira samo anševike je ta rezultat za
  brajdiČa ,DOB-R-MANA,porazen.
  Ne podprajo jo 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tako bi moralo biti.
  Toda tudi v brajdiČ-evem žitu raste plevel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. igor pravi

  8O%, LJUDI NE MARA SDS-a IN J.I.Janše. pošteno.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen