V Velenju se v četrtek začenja avanturistični maraton

0

V Velenju se bo v četrtek začela dvanajsta Slovenska avantura, orientacijska preizkušnja, na kateri se bodo tekmovalci preizkušali v plavanju, kolesarstvu, pohodništvu, plezanju, rolanju …

Slovenska avantura oziroma Adventure race Slovenia privabi mnogo zagrizenih avanturistov, ki jim izzivi, žulji, nepredstavljivi kilometri in meje fizičnih ter psihičnih zmožnosti niso tuji. Zgodba, ki vsako leto ponudi nepozabne trenutke po brezmejnih slovenskih lepotah, pravijo organizatorji.

V četrtek se bo preizkušnja v rahlo drugačni preobleki kot v preteklih letih začela s kratkim uvodom ob 21. uri, ko jih čaka nočni orientacijski prolog. Rezultati prologa bodo določili vrstni red na startu dirke.

V petek, 20. junija, ob 9.00 se bodo ekipe z vsega sveta podale na najdaljšo, 440 kilometrov dolgo večšportno preizkušnjo. Potek trase je letos skrivnost tudi za udeležence, saj bodo karte z vrisano progo prejeli po delih na sami progi.

Na progi jih bodo čakale različne discipline. Začeli bodo s plavanjem, se pognali na progo s kolesi, zagrizli v kolena na razne vrhove, se spustili po vrvi v globino, nataknili rolerje ali pa tekaške rolke skike, obiskali različne podzemne rove in jame, zaveslali po slovenskih rekah …

Skupno jih čaka 71 km trekinga, 325 km kolesarjenja, 200 m jamarstva, 2 km plavanja, 17 km veslanja, 8 km rolanja in tekaške rolke skike, 50 m spusta po vrvi in približno 40 km specialističnih orientacijskih tekov.

Na cilju tekmovalce pričakujejo v nedeljo, 22. junija, med 10.00 in 12.00. (sta)

tek narava

Slika je delno simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen