Tone Krkovič: “Obsodbo na tako kruto kazen doživljam kot nepopisno krivico, prizadetost in nemoč!”

11

Tone Krkovič je sporočil, da je v soboto prejel poziv sodišča, da se mora zaradi obsodbe na zaporno kazen v zadevi Patria 4. julija zglasiti v zaporu na Dobu. “Temu pozivu se bom odzval. Nisem in tudi ne bom zaprosil za odložitev oz. alternativno prestajanje kazni, ker nisem kriv, saj nisem storil nikakršnega kaznivega dejanja,” je zapisal.

“Tistim, ki so me obsodili, očitam nestrokovnost, nepoštenost in brezvestnost, ker so me obsodili brez jasne artikulacije konkretnega kaznivega dejanja, zgolj na osnovi izmišljenih indicev in brez kakršnihkoli dokazov. Dokazov ni in jih nikoli ne more biti,” je prepričan Krkovič.

Kot je še zapisal v sporočilu za javnost, mu je bila s tem v bistvu odvzeta pravica in možnost do obrambe, ker se proti posplošenemu in neartikuliranemu očitanemu kaznivemu dejanju preprosto ni mogoče braniti.

“Ponovno poudarjam, da nikoli od nikogar v zvezi s projektom Patria nisem prejel nikakršne obljube, kaj šele nagrade. Moja vest je popolnoma čista! Zato obsodbo na tako kruto kazen doživljam kot nepopisno krivico, prizadetost in nemoč,” je še navedel.

Tretji obsojeni v tej zadevi, Ivan Črnkovič, poziva še ni dvignil, saj ima za to še teden dni časa, je pojasnil za STA. Ko ga bo, bo tudi sporočil kako in kaj, verjetno pisno.

Sodišče je junija lani Janšo, Krkoviča in Črnkoviča obsodilo za kazniva dejanja, povezana z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih osemkolesnih oklepnikov. Janšo, ki je bil v času nakupa patrij predsednik vlade, je sodišče obsodilo na dve leti zapora, Krkoviča in Črnkoviča pa na 22 mesecev.

Višje sodišče je prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria potrdilo konec aprila letos, s čimer je sodba postala pravnomočna. Janši so sodbo 15. maja vročili na Okrožnem sodišču v Ljubljani, Črnkoviču in Krkoviču pa so vročili sodbi približno dva tedna pozneje. (sta)

anton-krkovic

Tone Krkovič

Št. komentarjev: 11
 1. Dušan pravi

  Tone na tvojem mestu ne bi šel v zapor. če moram braniti svojo svobodo vam zagarantiram da jih bom povlekel s sabo še malo morje.ZGLEDA DA BOMO ŠE ENKRAT V..HOSTI….saj je že skrajni čas pedofili fišerji četniški maslaci da se malo požogamo z vami. IN TO BANDA UDBAŠKA,MORILSKA,RDEĆA NA OSNOVI LAŽNE OBTOŽBE.TONE IMAŠ VSO PRAVICO DA BRANIŠ SVOJO SVOBODO Z OROŽJEM. In ne boš edini. zelo zelo veliko jih že tako misli.

 2. dzi nu nje ja pravi

  a se KT je spet polulal v postelj0?

 3. MEFISTO pravi

  Petrovc, res si bolnik, usmiljenja vreden!

 4. tigra pravi

  Krivica, prizadetost in nemoč so idealna podlaga inspiraciji za
  nove, še bolj domoljubne pesmi.
  Dovolj bo časa in še več idej, da se to zgodi.

 5. Maša pravi

  Vsi naši bližnji in daljni sosedje so z Obamo v Varšavi praznovali 25-letnico padca,totalitarno zločinskega komunizma ? Edino naše udbokomunjare so z obsodbo na zaporne kazni osamosvojiteljev,dokazale celemu svetu .da so še kako strupeno žive !

 6. tajkuni z doba pravi

  Kje ste podrepniki sds-a zakaj še za krkoviča in crnkoviča ne navijate kot za jajoglavega janezka

 7. psiho pravi

  Ja, res, kakšen kraval zganjajo. Rosvita v Odmevih je že čisto pošizila.
  Pravo veselje jih je opazovati. Ste videli, kako je paničaril Šturm? Šele sedaj so dojeli, da gre zares!

 8. tajkuni z doba pravi

  Tule se pa nič ne repenčijo ker ni omenjen ljubljeni jajoglavi kalimero janezek sam za njega navijajo za ostala dva pa ne dvoličneži

 9. igor pravi

  Ko je Krkovič dal ukaz za sestrelitev helikopterja pa ni bil nič prizadet.

 10. Frančišek pravi

  Bog ne daj!

  Med Janšo, Krkovičem in Crnkovičem je na krivi sodbi enačaj!

  VSI TRIJE SO OBTOŽENI IN OBSOJENI PO KRIVICI.

  Tudi Krkoviča in Crnkoviča je treba pospremiti, če res oddidejo v Vranjo dolino!

  Janšina obsodba se mora takoj razveljaviti in zatem ostala dva tudi oprostiti!

  ODBOR 2014-pričakujem-oba vzame pod svoje okrilje in nadaljuje akcijo za njuno osvoboditev.

  2.pričakovanje:

  Ko bo Odbor zakjučil projekt osvoboditve, bi naj nujno pričel z projektom
  ,ki bo krivce za satanistične rdečuhaste fantazme, Patria, pripeljal pred roko pravice, vključno z mafijskim šefom podzemlja iz Murgeldorfa na prvem častnem mestu.

 11. Bolnika srečko in robi pravi

  Frančišek _ kaj naj rečem – čista resnica.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen