Subway namerava širiti svojo prisotnost v Sloveniji

0

Ameriška veriga restavracij s hitro prehrano Subway, ki se je decembra z odprtjem restavracije v Ljubljani vrnila v Slovenijo, načrtuje nadaljnjo širitev. Trenutno ima izbranih približno 20 lokacij, kjer bi želel skupaj s francoskimi partnerji odpreti nove restavracije. Poleg večjih mest se zanima še za lokacije ob avtocestah A1 in A2.

V Subwayu ocenjujejo, da je po nekaj mesecih delovanja restavracije v Ljubljani slovensko tržišče pripravljeno za njihovo nadaljnjo širitev. Veriga ima po svetu sicer več kot 41.500 restavracij, od tega v Evropi več kot 4000, so sporočili iz družbe.

“Naš dolgoročni cilj je postati številka ena med ponudniki fast-food po številu odprtih restavracij,” je dejal vodja razvoja prehrambne verige Subway v srednji in vzhodni Evropi Martin Princ.

Lastnik restavracije v Ljubljani Iztok Levac pa je poudaril, da je njihova prodaja od samega začetka za eno četrtino večja od povprečja, ki ga dosegajo restavracije v Franciji, za 16 odstotkov pa je na primer večja kot v restavracijah na Irskem.

Subway se v Sloveniji, podobno kot povsod po svetu, razvija izključno po načelu franšizinga. Posamezne restavracije tako prevzemajo samostojni podjetniki. Veriga namerava zato v Sloveniji organizirati informativni seminar za interesente, ki bi želeli odpreti svojo restavracijo. (sta)

subway

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen