Šok: Branilci naslova Španci se poslavljajo! Španija – Čile 0:2 (0:2).

0

Čilska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina B) v Rio de Janeiru premagala Španijo z 2:0 (2:0).

* Stadion Maracana, gledalcev 74.101, sodniki: Geiger, Hurd (oba ZDA) in Fletcher (Kanada). * Strelca: 0:1 Vargas (20.), 0:2 Aranguiz (43.). * Španija: Casillas, Azpilicueta, Martinez, Ramos, Alba, Busquets, Alonso (od 46. Koke), Rodriguez (od 76. Cazorla), Silva, Iniesta, Costa (od 64. Torres). * Čile: Bravo, Isla, Medel, Jara, Mena, Diaz, Arranguiz (od 64. Gutierrez), Silva, Vidal (od 88. Carmona), Sanchez, Vargas (od 85. Valdivia). * Rumeni kartoni: Alonso; Vidal, Mena. * Rdeči karton: /.

Brazilsko svetovno prvenstvo je doživelo velik šok. Španci, evropski in svetovni prvaki, nimajo več možnosti za preboj med najboljših 16, potem ko so po polomu proti Nizozemski (1:5) danes izgubili še proti Čilu. Ta si je iz te skupine tako kot Nizozemska že priigral izločilne boje, potem ko je danes tudi odčital lekcijo na videz vsega naveličanim Špancem.

Španci, ki so zaigrali brez Xavija v zvezni vrsti in Gerarda Piqueja v obrambi, v uvodu tekme niso prepričali, čeprav so v 15. minuti prek Xabija Alonsa, ki je bil sam pred Claudiem Bravom, zapravili prvo lepo priložnost. Že pet minut pozneje pa so Čilenci, ki so bili povsem enakovredni Špancem, povedli. Po lepi akciji Artura Vidala in Charlesa Aranguiza se je v kazenskem prostoru lepo znašel Eduardo Vargas in žogo potisnil v mrežo.

V 27. minuti je nato Diego Costa prvič opozoril nase, ko je zadel le zunanji del mreže. V nadaljevanju pa so Čilenci še vztrajali pri pogumni igri in v 43. minuti podvojili svojo prednost. Alexis Sanchez je malce z desne strani izvedel prosti strel, Iker Casillas je žogo odbil, a le do Aranguiza, ki jo je spretno poslal v mrežo.

V uvodu drugega polčasa so Španci pritisnili, med drugim se je po “škarjicah” Coste pred golom sam znašel Sergio Busquets, a mu pred praznimi vrati ni uspelo dobro zadeti žoge. V 68. minuti so imeli Čilenci lepo priložnost za 3:0, a je Mauricio Isla žogo poslal čez gol. Do konca tekme Španci kljub menjavam niso prav vedeli, kako se lotiti obrambe Čila, tudi udarca Andresa Inieste in Sergia Ramosa v končnici tekem nista predstavljala večje nevarnosti za čilska vrata. (sta)

mundial 2014

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen