Šarić: Skrivnostni “general Papaja” naj bi bil vodja srbskih kriminalistov

0

Balkanski “kralj kokaina” Darko Šarić je na posebnem sodišču v Beogradu, kjer se nadaljuje sojenje njemu in devetim soobtoženim za tihotapljenje 5,7 tone kokaina iz Latinske Amerike v Evropo, očital vodji srbske kriminalistične policije (UKP) Rodoljubu Miloviću, da je on “oče” Zemunskega klana in da je “zmontiral cel proces” proti njemu.

45-letni Šarić je znova poskrbel za razburjenje, ko je danes s prstom pokazal na Milovića in mu očital, da je on tisti, ki stoji za obtožbami na njegov račun in ki je sprožil montiran proces proti njemu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot je povedal na sodišču, je Milović tisti, ki je ustanovil Zemunski klan, nekoč vodilno mafijsko združbo na Balkanu, in nato od nje jemal denar, zaslužen z ugrabitvami. Milović naj bi nato skušal Šarića načrtno predstaviti kot novega vodjo Zemunskega klana, kot nekoga “na vrhu piramide”, čeprav temu ni tako.

“Tri mesece sem že tu, on pa še ni prišel, da me izpraša, da ugotovi, kako sem jaz hotel ubiti bivšega (srbskega) predsednika Borisa Tadića, kako sem ogrožal državno varnost in vse ostalo, kar se je pisalo o meni,” srbska tiskovna agencija Tanjug navaja del današnje odmevne izjave Šarića na račun vodje UKP.

Šarić je tako danes spektakularno razkril, kdo je skrivnostni “general Papaja”, o katerem je na sojenju že govoril v preteklosti, a njegove identitete doslej ni razkril. Ali ima proti Miloviću tudi oprijemljive dokaze, zaenkrat ni jasno.

Srbski notranji minister Nebojša Stefanović je v odzivu že dejal, da zaradi Šarićevih izjav “policija in drugi pristojni organi sprejemajo določene ukrepe”, podrobnosti pa ni želel razkriti.

Šarić se je po več kot štirih letih na begu marca predal srbskim oblastem. Pred tem je posebno sodišče v Beogradu aprila lani začelo proces proti njegovi skupini, ki jo dolžijo, da je leta 2008 in 2009 iz Latinske Amerike v zahodno Evropo pretihotapila skupno 5,7 tone kokaina ter oprala 22 milijonov evrov.

Kot piše beograjska tiskovna agencija Beta, je v primeru obtoženih skupno kar 36 članov skupine, a na zatožni klopi je poleg Šarića še devet njegovih sodelavcev – 14 jih je namreč na begu, devet jih je krivdo že priznalo, trije pa so sklenili dogovor s tožilstvom v zameno za pričanje in dobila t.i. status sodelujoče priče. (sta)

Darko Saric

Darko Šarić

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen