Preko 600 mladih na taborniškem mnogoboju v Ajdovščini

0

Taborniki iz rodu Mladi bori so v Ajdovščini pripravili letošnji taborniški državni mnogoboj, že 60. leto po vrsti. Na njem se je zbralo preko 600 mladih tabornikov med sedmim in 28. letom starosti, skupno kar 86 ekip iz celotne Slovenije, je za STA povedala vodja tekmovanja iz rodu Mladi bori iz Ajdovščine Helena Harej.

“Največ nas je seveda s Primorske in Notranjske, vendar je precej tudi ekip iz ostalih delov Slovenije. Tisti, ki so prišli bolj od daleč, pri nas tudi taborijo in so tako ostali v Ajdovščini več dni,” je povedala Harejeva.

Državni mnogoboj je največja tekmovalna preizkušnja za vse slovenske taborniške rodove, na kateri se člani med seboj pomerijo v taborniških panogah in veščinah ter v različnih kategorijah. Na mnogoboju taborniki med seboj tekmujejo v postavljanju šotora, orientaciji, kurjenju ognjev, spretnostnem tekmovanju in lokostrelstvu, ki je danes zaradi vetra žal odpadlo, šaljivih igrah ter še nekaterih drugih panogah.

Udeleženci mnogoboja tako pokažejo svoje znanje, ki so ga pridobili s celoletnim trudom in delom, se pri tem družijo, navezujejo stike in izmenjujejo taborniške izkušnje. Današnji tekmovalni dan bodo zaključili z družabnim večerom, s pesmijo, vendar tokrat brez tabornega ognja, je še povedala vodja organizacije.

Za organizatorja pa je državni mnogoboj velik izziv in pomemben dogodek leta. Letošnji je že 60. po vrsti in se je po petnajstih letih ponovno vrnil v Ajdovščino, saj je bil rod Mladi bori organizator državnega mnogoboja že leta 1999. (sta)

taborniki mladi bori

Taborniki iz rodu Mladi bori

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen