Porošenko prekinil vojaško sodelovanje z Rusijo

1

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je v ponedeljek zvečer ustavil vojaško sodelovanje z Rusijo. Strokovnjaki ocenjujejo, da bo ta poteza močno vplivala tako na rusko kot tudi na ukrajinsko vojaško industrijo, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Namestnik ruskega premierja Vitalij Jarema je pojasnil, da je Porošenko ustavitev vojaškega sodelovanja z Rusijo ukazal na ponedeljkovem zasedanju Sveta za nacionalno varnost. Dodal je, da je pred Porošenkom že začasni ukrajinski predsednik Aleksander Turčinov podpisal odlok o ustavitvi dobave orožja Rusiji, vendar pa je ta še dovoljeval sodelovanje v zvezi z orožjem, ki ima dvojni namen, kot so vojaški helikopterji.

V Kramatorsku na vzhodu Ukrajine se je medtem nadaljevala ofenziva ukrajinske vojske, v kateri je bilo po podatkih ruske strani ubitih deset civilistov, deset pa ranjenih. (sta)

Petro Porosenko

Število komentarjev: 1
  1. Maister pravi

    Bravo Ukrajina. Uničite ruske teroriste in njihove uvožene kriminalce. Pri aretacijah ukrajinskih oblasti so bile pri pridržanih ruskih teroristih najdene velike količine drog in pretihotapljenega denarja. Na strani ruskih teroristov se borijo narkomani,alkoholiki in lokalni kriminalci. Rusi so prav tako poslali velike skupine morilcev in vojnih zločincev, ki so se izkazali v Čečeniji, Uzbekistanu in Osetiji. V Ukrajino so pretihotapili velike količine najnovejšega orožja in cele bataljone Čečenov, Uzbekov in Osetijcev. Upam da jih bodo ukrajinske bojne enote zbrisale z obličja zemlje in osvobodile sveto Ukrajinsko zemljo. SLAVA UKRAJINI!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen