Papež pred obletnico dneva D obsodil nacistično barbarstvo

0

Papež Frančišek je v sporočilu ob 70. obletnici izkrcanja zaveznikov v Normandiji pohvalil vojake, ki so se borili proti nacističnemu barbarstvu.

Papež je v pismu vodstvu francoske katoliške cerkve poudaril, da nas obletnica opominja, da “izključitev Boga iz življenj ljudi in družbe prinaša samo smrti in trpljenje”, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

“Evropski narodi lahko v evangeliju Kristusa, princa miru, najdejo korenine svoje zgodovine in navdih za vzpostavitev vezi, ki bi bile lahko še bolj bratske,” je zapisal Frančišek.

Papež je pohvalil vojake, ki so odšli iz svoje domovine in pristali na obalah Normandije, da bi se borili proti nacističnemu barbarstvu in osvobodili okupirano Francijo. Frančišek ob tem ni pozabil na “nemške vojake, ki so jih zvlekli v to dramo, tako kot vse žrtve vojne”.

Slovesnosti ob obletnici izkrcanja v Normandiji so se začele danes, vse do nedelje pa tam pričakujejo okoli milijon ljudi. V petek naj bi se na kraju izkrcanja, ki je pomenilo začetek konca druge svetovne vojne, zbralo kakih 1800 veteranov, pa tudi številni svetovni voditelji. (sta)

papez francisek

Papež Frančišek

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen