Pahor: “Masleša go home”

6

vinko gorenak1Piše: dr. Vinko Gorenak, poslanec SDS

Zapisano v naslovu dejansko drži po vsebini, čeprav predsednik države Borut Pahor tega (še) ni izrekel, je pa vsebinsko to že naredil. So pa bile podobne besede zapisane in izrečene leta 1988, ko smo pisali in izrekali besede »Mamula go home«. Za mlajše generacije naj povem, da je bil Mamula obrambni minister nekdanje Jugoslavije, bolje povedano šef nekdanje jugoslovanske vojske. No Mamula ni takoj odšel domov, odšel pa je, še več dobili smo Samostojno Slovenijo.

Na sodniških dnevih v Podčetrtku je predsednik Vrhovnega sodišča Branko Masleša bežno potarnal, da ga predsednik Borut Pahor ni sprejel. V intervjuju za Mladino, pa je Masleša predsednika države Boruta Pahorja že odkrito napadel, ker ga predsednik države Borut Pahor ni sprejel. Toko početje Branka Masleše ima jasne znake protiustavnega ravnanja. Že res, da je Branko Masleša predsednik Vrhovnega sodišča, Borut Pahor pa je vendarle predsednik države. Vsak od njiju ima ustavno in zakonsko določene naloge.

Očitno je Branko Masleša po komunističnem načinu obnašanja in delovanja hotel pridobiti podporo pri predsedniku države Borutu Pahorju. Seveda podporo zase in za delovanje pravosodja, zlasti v primeru zadeve Patria. Borut Pahor temu očitno ni nasedel in Branka Masleše ni sprejel. In prav je tako. Masleša naj opravlja svoje naloge in za opravljeno delo naj tudi odgovarja. Prav pa bi bilo, da bi Borut Pahor svoj vsebinsko že izvedeni »Masleša go home«, bolj jasno in glasno sporočil tako Masleši kot tudi vsem državljanom.

Št. komentarjev: 6
 1. Miran pravi

  Na, zdej bo že GorInDolEnak Pahorju svetoval kaj mora in kaj ne.
  Dejte vi gospod GIDE svetovat take monade vašemu JJ_u če si upate.

 2. Muri pravi

  Miran pojdi rajši v murgle palčku hemeroide hladit!

 3. KONVERTIT pravi

  Pahor ni hotel poslušati Masleše!
  Kaj pa bi mu lahko Masleša svetovati ali celo prenesel ukaz neformalnega monarha Slovenije?

  Pahor naj se sam odloči, kaj zahteva od njega ČAS

 4. KONVERTIT pravi

  Ali ima Slovenija “PUTINA”

 5. Milko pravi

  Gorenak je naiven, če računa na prestrašenega Pahorčka. Prestrašeni Pahorček se stricev boji. Boji se ujeziti zombije na ulicah ali ugledne udbovce-pisatelje ali – Bog ne daj – medije, ki napihujejo balon Cerar in Šoltes. Hitro bi lahko na ukaz bili pred njegovo palačo, k odstopu so ga že pozvali. Hitro bi ga lahko tudi Masleša pričel vlačiti po sodiščih oz. Fišer. Tisoče stranske obtožnice, sodbe, neskončni procesi, represija, gledanje v predal s spodnjim perilom…

 6. Miha pravi

  Leta 1988: “Mamula, go home”.
  Leta 2014: “Masleša, go home”.
  Zgodovina se ponavlja in prav je tako. Tujci nas že predolgo tlačijo.
  Mišljeno je predvsem ti na položajih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen