Janez Janša predstavil posebne poudarke programa SDS

7

“Družine bomo razbremenili za 200 evrov letno na otroka, odpravljena bo prekomerna  obdavčitev za vse dnevne migrante, ki hodijo iz Slovenije na delo v  Avstrijo, ukinjene bodo zloglasne  prevoznice, vsi učenci od 3. razreda osnove šole dalje in dijaki pa bodo dobili v brezplačno uporabo tablične računalnike,” je ob predstavitvi programa SDS poudaril predsednik Janša.

“Že naslov našega programa: za gospodarsko rast,  pravičnost in nova delovna mesta pove, kje vidimo glavne probleme in  hkrati pove, kje vidimo glavne rešitve in odgovore na ključna vprašanja,  pred katerimi je Slovenija,” je dejal predsdednik. Opozoril je, da “nimamo zadostne gospodarske rasti, ki bi toliko povečevala naš bruto domači proizvod, da bi lahko mirno vračali stare dolgove, nimamo okolja pravičnosti na nobenem področju, ki bi motiviralo ljudi, da več ustvarjajo in ki bi motiviralo večjo solidarnost ter ni novih delovnih mest v gospodarstvu, ki lahko edina predstavljajo luč na koncu tunela izhoda iz krize.”

V nadaljevanju je predstavil nekaj posebnih poudarkov, ki izhajajo iz sistemskih sprememb, ki so predlagane v programu SDS in zadevajo tako gospodarsko rast kot tudi pravičnost in posledično tudi nova delovna mesta v gospodarstvu, njihov cilj pa je bolj pravična porazdelitev bremen slovenskih davkoplačevalcev.

“Prvi tak ukrep je, da bodo vsi, ki zaslužijo na mesec do 1000 evrov bruto s spremembo davčne politike dohodninske lestvice razbremenjeni in bo tako njihova plača večja za 50 evrov vsak mesec,” je povedal. Nadalje je izpostavil, da bodo  vsi mladi, ki bodo uspešno zaključili šolanje dobili avtomatično pravico do plačanega oziroma štipendiranega pripravništva v višini 300 evrov na mesec. “S tem ukrepom želimo dodatni omiliti beg možganov v tujino,” je poudaril. “Za 200 evrov na leto na otroka bomo razbremenili družine. Vsi učenci od 3. razreda osnove šole dalje, pa tudi vsi dijaki, bodo dobili v brezplačno uporabo tablične računalnike, tako da ne bo več obveznih delovnih zvezkov,” je kot tretjega izmed ukrepov predstavil predsednik SDS. V nadaljevanju je še dejal, da bo “vsako gospodinjstvo razbremenjeno za 50 evrov na leto zaradi znižanja RTV naročnine za tretjino.”

“Upokojencem bo omogočen nakup vozovnic za medkrajevni javni potniški promet pod enakimi pogoji, kot so sedaj dostopni dijakom in študentom,” je peti ukrep navedel predsednik Janez Janša. Po njegovih besedah je to pet neposrednih ukrepov, s katerimi razbremenjujemo slovenske davkoplačevalce in pravičnejše porazdeljujemo bremena krize. “Hkrati obljubljamo, da v naslednjem mandatu ne bo nobenega davka na nepremičnine, ne bo znižanja pokojnin, odpravljena bo prekomerna obdavčitev za vse dnevne migrante, ki hodijo iz Slovenije na delo v Avstrijo, in drugam v sosednje države in ukinjene bodo zloglasne prevoznice,” je bil jasen.

V nadaljevanju je povedal, da so dodatni splošni viri financiranja, ki so potrebni tako za zmanjšanje primanjkljaja kot za financiranje teh ukrepov, naslednji: “Sredstva od prodaje državnega premoženja bomo namenili za dve stvari, prvič za postopno zmanjšanje javnega dolga in drugič za finančno podporo oziroma razbremenitev podjetij. Po prenehanju delovanja slabe banke bomo zbrana sredstva vrnili davkoplačevalcem. Razpisali bomo mednarodno koncesijo za upravljanje z avtocestami in s temi sredstvi gradili avtocestne projekte, ki jih ni bilo mogoče zajeti z avtocestnim križem,” je poudaril predsednik SDS. Dodal je, da bodo odpravljeni vsi neupravičeni privilegiji, ta denar pa bo namenjen za krepitev socialnega varstva. “Del sredstev bomo pridobili tudi s pocenitvijo oziroma racionalizacijo delovanja države, tako bo racionalizirana birokracija in administrativni del javnega sektorja, hkrati pa bomo okrepili podhranjeni storitveni del javnega sektorja v zdravstvu in v socialnem varstvu,” je poudaril Janez Janša. Dejal je še, da bomo racionalizirali javna naročila s tem, da bo vpeljana neposredna odgovornost naročnika.

janez jansa volitve2014

 

Št. komentarjev: 7
 1. umetnik123 pravi

  Same laži !!!!! Obljublja vse tisto, kar je kot predsednik vlade jemal. V njegovem programu verjamem samo temu, kar ni napisano, da bo rehabilitiral domobrance in jih v Evropo lansiral kot rešitelje Slovenije leta 1945 .Smo edina država, kjer arestanti kandidirajo na volitvah !!!!!

 2. sošolec pravi

  Dejan Kaloh – Kahla je bil moj sošolec v osnovni šoli. Nikoli ne bomo pozabili, kako se je v 8. razredu sredi pouka polulal v hlače, ko smo pisali test iz kemije. Takrat je tudi dobil vzdevek Kahla. Zdaj se pa dela tekega frajerja in hulka. HAHAHA

 3. šošolec od polulane kahle pravi

  nadel si tudi zelo primerno ime svojega trobila – politi kis. Včasih si lulal v hlače, danes pa polivalš kis.

 4. resnica pravi

  Jaz sem tudi slišal, da se je Kaloh poscal pri pisanju testa. Ampak jaz to nič ne verjamem. To mu hočejo podtakniti podivjani balkanski komunajzarski rdečuhi, ker je pomembna in slavna osebnost

 5. ata pravi

  Janša, blablabla……….pejt raj spet kakšno instant knjigo napisat. Ko so pa bili SDS vlada pa Janša nč od tega kar SDS trobi da bo vse oh in ah ni naredil…Lažnjivci vsi po vrsti, zato pa navijam za Cerarja

 6. keko pravi

  Se trinjam z atom in umetnikom; same laži, verjamem v tisto, kar ni napisano: predvsem v lustracije, ki jih tako besno napovedujejo , a v programu jih ni. Zato so to res same laži, samo ljudje so vas res spregledali.
  Tudi moja malenkost navija za Cerarja.

 7. keko pravi

  O poscanem Kalohu pa le tole: zafrustrirani revčki si vedno želijo izstopati. Do petka bo še nekdo onečeden, saj se je “pogumno” izkazal že leta 88. Še hujši primerek je Zavrl.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen