Amazon uvedel spletno glasbeno storitev Prime Music

0

Ameriški spletni velikan Amazon je danes v skladu s pričakovanji uvedel spletno glasbeno storitev Prime Music, ki po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v svojem katalogu premore več kot milijon skladb.

Storitev bo brezplačno in brez oglaševanja na voljo naročnikom paketa Amazon Prime, ki za letno naročnino v višini 99 dolarjev zagotavlja brezplačno dostavo, dostop do filmov in knjig na spletu ter druge prednosti.

Amazonova storitev ponuja pretočno glasbo, torej takšno, ki se prenaša prek interneta in se predvaja sprotno z nalaganjem ali z majhno zakasnitvijo.

V njenem katalogu bo sicer občutno manj sklad kot v podobnih konkurenčnih storitvah, kot je denimo Spotify z okrog 20 milijoni skladb.

Vendar pa Amazon z njo ne cilja na čisto isti trg kot tekmeci, ampak le na točno določeno nišo – gre namreč za storitev, ki predstavlja dodatno ugodnost za naročnike njihovega paketa Amazon Prime.

V katalogu Amazanove glasbene storitve so sicer skladbe izvajalcev, kot so Daft Punk, Pink, Bruno Mars, Blake Shelton, The Lumineers, Bruce Springsteen in Madonna.

Ob tem v podjetju za prihodnost obljubljajo stalno širitev nabora skladb v storitvi, o kateri se je ugibalo že več mesecev.

Po poročanju ameriškega časnika New York Times se je Amazon uspel dogovoriti za vključitev sklad izvajalcev pod okriljem založb Sony in Warner Music.

Pač pa mu to naj ne bi uspelo z založbo Universal Music Group, ki ima pod svojim okriljem glasbenike, kot sta pevki Lady Gaga in Katy Perry.

Do tega koraka Amazona prihaja ne dolgo za tistim, ko je ameriški tehnološki velikan Apple za tri milijarde dolarjev prevzel ponudnika slušalk in glasbene storitve Beats Music in se tako okrepil za konkurenčni boj s storitvami, kot sta Spotify in Pandora. (sta)

prime music

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen