89. letni gospod pobegnil h kolegom na obletnico dneva D

0

V domu za ostarele južno od Londona so danes pogrešili 89-letnega oskrbovanca, ki pa so ga nato 12 ur kasneje našli v Normandiji, kjer se je skupaj z nekdanjimi soborci udeležili osrednje slovesnosti ob 70. obletnici “dneva D”, zavezniškega izkrcanja v Normandiji.

Kot je poročal Daily Telegraph, so neimenovanemu veteranu negovalci v domu dejali, da letos ne bo mogel na slovesnost. A to ga ni ustavilo; oblekel se je v slovesno uniformo, pripel vse medalje in odlikovanja, se v četrtek dopoldne izmuznil iz doma in se odpravil v Francijo.

V domu za ostarele so že kmalu po njegovem izginotju zagnali alarm in sprožili iskalno akcijo. Vključila se je tudi policija.

V četrtek zvečer pa je policijo nek drug veteran iz druge svetovne vojne obvestil, da se je pogrešani pridružil avtobusni odpravi, ki se je podala v Ouistreham, kjer je danes potekala osrednja slovesnost ob 70. obletnici zavezniškega izkrcanja v Normandiji.

V domu za ostarele z avanturo svojega varovanca sicer niso ravno zadovoljni, so pa izrazili zadovoljstvo, da je z njim vse v redu in da bodo zanj poskrbeli njegovi tovariši iz vojne. Ti so tudi obljubili, da ga bodo po končanih slovesnostih čez nekaj dni vrnili nazaj negovalkam v domu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

starostniki

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen