V spopadih v Donecku po trditvah separatistov do 100 mrtvih

0

Spopadi za letališče v Donecku bi lahko terjali do 100 mrtvih, je danes sporočil predstavnik tamkajšnjih samooklicanih oblasti Denis Pušilin. Oblasti v Kijevu so medtem zatrdile, da imajo znova nadzor nad celotnim letališčem v tem uporniškem mestu na vzhodu Ukrajine.

Ukrajinska vojska je v ponedeljek sprožila operacijo za zavzetje mednarodnega letališča, ki so ga separatisti brez nasilja zavzeli v noči na ponedeljek.

Ukrajinski notranji minister Arsen Avakov je danes ob novici, da ima Kijev znova popoln nadzor nad njim, povedal še, da “je nasprotnik utrpel hude izgube, mi pa nobenih”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavnik separatističnih oblasti Pušilin je medtem povedal, da je med umrlimi v spopadih tudi do 50 civilistov, navaja ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Župan Donecka Oleksander Lukjačenko je sicer navedel nekoliko nižje število mrtvih. Po njegovih podatkih, ki temeljijo na informacijah zdravstvenih služb, je v spopadih umrlo 40 ljudi, med njimi dva civilista. Še 31 ljudi naj bi bilo na zdravljenju v bolnišnici, navaja AFP.

Ukrajinska vojska je operacijo za letališče v Donecku sprožila v ponedeljek popoldne, v njej pa je uporabila helikopterje, bojna letala in padalske enote. To letališče je strateškega pomena za dostop do vzhoda Ukrajine. (sta)

doneck letalisce

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen