Unior v prvem četrtletju z 29-odstotno rastjo dobička

0

Unior je v prvih treh mesecih ustvaril 44,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 0,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani. K temu je največ prispeval razmeroma stabilen trg svetovne avtomobilske industrije, ki je glavni odjemalec na programih odkovki in strojna oprema. Dobiček se je povečal za 28,8 odstotka na 2,6 milijona evrov.

Unior je dobavitelj avtomobilske industrije, zato je za njegovo poslovanje ključnega pomena dogajanje v tej panogi. Njegov najpomembnejši trg je EU, kamor izvozi več kot 90 odstotkov vseh proizvodov s področja kovinsko-predelovalne dejavnosti oz. ustvari več kot 80 odstotkov vseh prihodkov od prodaje.

Skupina Unior, ki jo sestavlja 20 odvisnih in osem pridruženih podjetij v 20 državah, je čisti dobiček v prvem četrtletju povečala za 57,7 odstotka in je znašal 4,5 milijona evrov, je razvidno iz poročila o poslovanju v prvih treh mesecih, danes objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Četrtletni prihodki skupine so se v tem času zmanjšali za 1,2 odstotka na 56,9 milijona evrov. Od tega je prodaja v Sloveniji znašala 12,5 milijona evrov oz. 22 odstotkov, v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta pa je nižja za 5,6 odstotka. Prodaja drugod po svetu se je povečala za 0,2 odstotka na 44,4 milijona evrov. (sta)

unior

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen