Nogometna tekma tujih diplomatov in ameriških marincev za čistilno napravo

0

V ljubljanski Šiški bo v soboto v organizaciji okoljskega inštituta Solayea potekala dobrodelna tekma v malem nogometu, na kateri se bosta pomerili ekipa ameriških marincev in nogometno društvo tujih diplomatov v Sloveniji. Cilj tekme bo zbrati sredstva za obnovo učnega poligona rastlinske čistilne naprave v Ljutomeru.

Tekma v športnem parku Ilirija bo po napovedih inšituta Solayea v plemenitem cilju združila ljudi tako rekoč z vsega sveta. Obiskovalci pa bodo lahko z udeležbo dali svoj delež k čistejšemu okolju.

Glede na spletno stran napovednik.com bo vstopnina na tekmo prostovoljni prispevek – zaželenih je 10 evrov. Po navedbah okoljskega neprofitnega inštituta pa je tekma že pritegnila številna podjetja, ki so se odzvala z donatorskimi sredstvi. Dogodek po navedbah inštituta podpira tudi mednarodna skupnost v Sloveniji, na prvem mestu poljsko veleposlaništvo.

Kapetan nogometnega društva tujih diplomatov pa je bil pred tekmo optimističen, da bodo s svojo taktiko zmagali kljub fizično močnim in dobro pripravljenim nasprotnikom. A konec koncev bodo zmagovalci vsi, saj ima tekma višji cilj, še izpostavljajo na omenjenem inštitutu. (sta)

solayea

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen