Dokumentarni film o lego kockah kmalu v kinematografih

0

Pot po svetovnih kinematografih bo kmalu začel dokumentarni film Beyond the Brick: A Lego Brickumentary (Pod kocko: Lego Kockomentarec), ki sta ga režirala Daniel Jung in Kief Davidson. Film, ki v ospredje postavlja svetovni uspeh in vpliv priljubljenih lego kock, je premiero doživel aprila na ameriškem filmskem festivalu Tribeca.

Dokumentarec producentov Chrisa Browna, Brendana Kiernana in Justina Moore-Lewyja je nastal pod okriljem filmskega studia Gem Pictures, pravice za njegovo distribucijo pa ima produkcijska hiša Radius, poroča spletna revija Variety.

“Želeli smo posneti film, ob gledanju katerega bi uživala vsa družina. Film ponuja izjemen vpogled v zgodovino lego kock, navdušil pa bo oboževalce teh igrač po vsem svetu,” sta povedala predstavnika Radiusa Tom Quinn in Jason Janego.

Dokumentarec o priljubljenih kockah družbe Lego, kjer so jih od leta 1958 izdelali že več kot 400 milijard, ne bo prvi v vrsti filmov s to tematiko. Med drugim je februarja letos na velika platna prišla animirana pustolovska komedija The Lego Movie produkcijske hiše Warner Bros, kjer so za leto 2017 napovedali tudi njeno nadaljevanje. (sta)

lego simpsons

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen