Sodišče: Ivan Zidar je (bojda) preveč bolan, da bi šel v zapor

4

Nekdanji prvi mož SCT Ivan Zidar je preveč bolan, da bi šel v zapor. Sodišče mu je za eno leto odložilo izvršitev zaporne kazni v zadevi Čista lopata, piše današnje Delo. Strokovnjaki so pred časom ugotovili, da so Zidarjeve zdravstvene težave v resnici takšne, da ni in ne bo zmožen prestajanja zaporne kazni.

Odločitev sodišča, ki je Zidarju za eno leto odložilo izvršitev zaporne kazni, je tako pričakovana, saj bi bilo nenavadno, da bi sodišče ignoriralo mnenje strokovnjakov. Kot je za Delo povedal odvetnik Boštjan Podgoršek, se odlog izteče 1. oktobra 2014, ga je pa mogoče podaljšati, če se Zidarjevo zdravje ne bi izboljšalo. Podgoršek je še pojasnil, da mora v vmesnem času vsak mesec sodišču dostaviti potrdilo o Zidarjevem zdravstvenem stanju.

Razlogov za takšno odločitev predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Anton Panjan ni hotel pojasniti, saj še niso dobili povratnice, da je Zidar prejel pošto. Je pa odvetnik Podgoršek dejal, da so izvedenci ugotovili, da potrebuje Zidar konstantno pomoč tretje osebe in da v zaporu ni ustreznih pogojev za takšne bolnike.

“Izvedensko mnenje jasno pravi, da Zidar tudi v bodoče ne bo zmožen prestajanja zaporne kazni,” je še povedal Podgoršek. Tako ni verjetno, da bi oktobra naslednjega leta ali sploh kadar koli Zidar dejansko odšel na prestajanje zaporne kazni.

Zoper Zidarja sicer teče več postopkov, a so ti večinoma prekinjeni zaradi njegovega slabega zdravstvenega stanja. (sta)

ivan zidarFoto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 4
 1. anonymus pravi

  A ja???

 2. tajkuni iz doba pravi

  Baraba a za krast pa ni bil preveč bolan zalega

 3. MISKA pravi

  A je preveč bolan,da bi vrnil denar???

 4. NOČEM JJ pravi

  Ivan Janez le uči se kako se to dela !!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen