Slovenija danes v Švici lovi zmago, drugo mesto in dodatne kvalifikacije

0

Slovensko nogometno reprezentanco drevi ob 20. uri v Bernu čaka zadnja tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Izbranci Srečka Katanca si proti Švici, ki si je s prvim mestom v skupini E že zagotovila nastop na mundialu, želijo zmago, saj bi jih ta popeljala najbližje drugemu mestu in dodatnim kvalifikacijam.

Prav dodatne kvalifikacije so – ob nedosegljivem prvem mestu v skupini – največja želja slovenskih ljubiteljev nogometa. Zanje je največ možnosti z zmago na nacionalnem stadionu oziroma Stade de Suisse, ki sprejme 32.000 ljudi. Drugi nujen predpogoj za sanje o Braziliji ob slovenski zmagi je dejstvo, da Islandija ne sme vzeti polnega izkupička na tekmi v Oslu proti Norveški. Poleg tega obstaja še kup drugih možnosti, pri nekaterih zadostuje tudi že neodločen izid.

Toda v slovenskem taboru se s preračunavanjem (še) ne obremenjujejo preveč. “Najprej moramo gledati nase, da bomo dobro igrali, kar bo proti Švici zelo težko, ampak mislim, da smo dobro pripravljeni. Če bomo tako igrali kot proti Norveški v petek, potem imamo dobre možnosti za zmago,” pred tekmo pravi Kevin Kampl, eden tistih, ki ima nekaj težav s poškodbo, a je tudi v petek v Ljudskem vrtu dokazal, da je še kako pomemben člen te Katančeve zasedbe, ki bo spet pogrešala poškodovane Bojana Jokića, Josipa Iličića in Valterja Birso.

Tekmo med Švico in Slovenijo bodo sodili Nizozemci na čelu z izkušenim Bjornom Kuipersom. (sta)

slovenija nogometNorvežane smo premagali, sedaj so na vrsti Švicarji.

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen