Le sreča preprečila teroristični napad na nogometni tekmi v Adis Abebi

0

Zgolj po sreči na nedeljski kvalifikacijski tekmi za nogometni mundial 2014 med Etiopijo in Nigerijo na stadionu v Adis Abebi ni prišlo do terorističnega napada, so danes sporočile etiopske oblasti. Razkrile so, da se je par somalijskih samomorilskih bombašev načrtoval razstreliti na stadionu, vendar se je njun eksploziv aktiviral prehitro.

Etiopske oblasti so sporočile, da sta se somalijska samomorilca želela razstreliti sredi kvalifikacijske tekme na stadionu, polnem ljudi, a se je eksploziv aktiviral prehitro, kakšnih pet kilometrov od nacionalnega stadiona. Policija je identificirala ostanke delov telesa obeh Somalcev, ker pa sta oba nosila drese etiopske reprezentance, je prepričana, da je bil njun cilj izvesti teroristični napad na sami tekmi.

Policija je aretirala tri osebe, za zdaj pa še ni potrdila, če sta bila samomorilca člana somalijske militaristične skupine Al Shabaab, ki je nedavno izpeljala teroristični napad v Keniji. Tako kot Kenijci so tudi Etiopijci svoje čete poslali v Somalijo v boj proti islamskim ekstremistom, kot je tudi skupina Al Shabaab, ki je leta 2010 izvršila napad v ugandskem glavnem mestu Kampali in pri tem ubila 80 ljudi, ki so v lokalih spremljali nogometno tekmo. (sta)

bomba rocna2(fotografija je simbolična)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen