Krvava svatba na Hrvaškem: Trije ranjeni, poškodovane tudi hiše in avtomobili

0

Poročno slavje nedaleč Slavonskega Broda se je končalo z nesrečo, ki bi lahko imela tragične posledice. Dva svata sta namreč želela pred poročno povorko izstreliti salvo iz doma narejenega topa. Ta pa se je razletel, pri čemer sta bili dve osebi huje, ena pa lažje ranjena, je sporočila hrvaška policija.

Policijska uprava je napovedala, da bodo kazensko ovadili 47-letnika in 32-letnika, ki sta naredila top, da bi naredila vtis na udeležence poročnega slavja. Zaradi nestrokovne izdelave je top, ki sta ga napolnila s smodnikom in papirjem, razneslo. Kosi kovine, iz katere je bil narejen, so se razleteli na vse strani.

Poleg treh ranjenih, ki se zdravijo v bolnišnici, so bili v sobotni eksploziji poškodovani še dve družinski hiši, štirje avtomobili in motor, so zapisali na spletni strani policije. Pri preiskavi hiše 47-letnika so našli tudi večje zaloge streliva ter najmanj 100 gramov smodnika.

Čeprav gre za nevarno in neodgovorno obnašanje, streljanje iz osebnega orožja ob različnih slavjih na Hrvaškem ni redkost, posebej na porokah.

Hrvaška policija sicer že vse od konca vojne poziva državljane, naj brez sankcij vrnejo nezakonito orožje in eksplozivna sredstva. (sta)

truplo(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen