Nadzorniki NLB: Ali je tudi Medja svoje prste pomočil v prepovedan “med”?

3

O vpletenosti prvega moža NLB Janka Medje v domnevno zlorabo notranjih informacij v času, ko je bil v upravi Unicredit banke Slovenije, bodo v soboto govorili nadzorniki NLB. Predsednik nadzornega sveta France Arhar je v pogovoru za Studio ob 17h dejal, da se bodo nadzorniki seznanili z dejstvi, nato pa v zvezi s tem sprejeli mnenje ali odločitev.

“Ravnokar smo imeli hiter sestanek, na katerem smo se odločili, da v soboto skličemo sejo nadzornega sveta,” je dejal Arhar, pri katerem je danes tudi potekala preiskava. Potrdil je tudi, da so predmet preiskave posli Unicredita z delnicami Mercatorja, v času, ko sta bila z Medjo člana uprave te banke. Banka je delnice Mercatorja dobila na podlagi repo posla z Istrabenzom.
V pogovoru je ponovil, da sam v času, ko je vodil Unicredit, sicer nikoli ni ničesar slišal o kupovanju delnic Mercatorja. V današnji preiskavi Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) je bila namreč pridržana ena oseba, šlo pa naj bi za Medjo. Kot je v izjavi medijem pojasnil vodja preiskave NPU Robert Slodej, je pridržana oseba bivša zaposlena v eni od finančnih ustanov, ki spada v skupino bank. “Oseba je delovala v skupini oseb, ki so pri opravljanju bančne in borzne dejavnosti na območju Slovenije in sosednjih držav prišli do informacije, da namerava ena izmed gospodarskih družb iz sosednje države prevzeti slovensko gospodarsko družbo,” je dejal Slodej. Šlo naj bi za Agrokorjev nameravan prevzem Mercatorja. Na podlagi te informacije je skupina bank, kot je dejal, začela z nakupom vrednostnih papirjev slovenske gospodarske družbe po nižji ceni, kot pa je bila predvidena njena prevzemna cena. (sta)
janko medja
Št. komentarjev: 3
 1. MEFISTO pravi

  Seveda je tudi Medja pomočil prste v med, sicer za rdeče ne bi bil sprejemljiv.

  Rdeči pa med seboj že ne bi trpeli poštenjakov. .

 2. NOČEM JJ pravi

  Že res ampak na žalost je prej v ta med Janez izdatno namočil tiča !!!!

 3. MEFISTO pravi

  Si mu ga oblizal, da vse tako natančno veš?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen