Na letošnjem Oktoberfestu številni znani športniki: Usain Bolt, Katarina Witt, Nikolaj Valujev

0

Organizatorji največjega praznika piva na svetu, tradicionalnega Oktoberfesta, se lahko pohvalijo z več milijoni zabave in žlahtnega rumenega hmeljevega napitka željnih obiskovalcev. Enega največjih festivalov na svetu je v bavarski prestolnici obiskal tudi najhitrejši Zemljan, jamajški sprinter Usain Bolt, ki je bil seveda navdušen.

Bolt je bil oblečen, kot se za takšno prireditev spodobi, v tradicionalno bavarsko opravo z usnjenimi hlačami na naramnice, rdeče-belo karirasto srajco, rdečimi nogavicami in klobukom. Olimpijski in svetovni prvak pa je ostal zvest samemu sebi, obut je bil v športne čevlje.

Bolt se je v Münchnu ustavil med obiskom svojega zdravnika Hans-Wilhelma Müller-Wohlfartha, čas v bavarski prestolnici pa je izkoristil tudi za “kulturno” udejstvovanje, tako da je zavil tudi na festival, kjer so ga slikali v družbi čedne rjavolaske. Fotografijo je 27-letni zvezdnik objavil na družabnem omrežju ter ob tem zapisal: “Oktoberfest, prihajam.”

Oktoberfest, tradicija prireditve izvira iz zabave ob poroki bavarskega kralja Ludvika I. 12. oktobra 1810, privabi številne imenitneže ter tudi zvezdnike, znane ljudi iz sveta zabave in športa.

Tako so med obiskom festivala fotografi nemškega Bilda ujeli nekdanjo vrhunsko umetnostno drsalko Katarino Witt, ki je za razliko od Bolta v rokah držala tudi nujna “rekvizita” festivala, ne eni od fotografij lectovo srce, na drugi pa ob nazdravljanju s potomcem bavarske kraljeve rodbine vrček piva. Oktoberfest je obiskal tudi nekdanji ruski boksar Nikolaj Valujev, slikali pa so ga z vrčkom pijače v roki, kateri je tudi posvečen festival. (sta)

usain bolt oktoberfestUsain Bolt (desno) na Oktoberfestu

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen