Cristiano Ronaldo letno 21 milijonov evrov?

0

Madridski Real in njegov največji zvezdnik Cristiano Ronaldo sta tamkajšnji športni javnosti vrgla novo debelo kost za glodanje. Po podpisu nove pogodbe, ki bo izvrstnega portugalskega napadalca na kraljevi klub vezala vse do konca sezone 2018, ne potihnejo medijske špekulacije o višini Ronaldovega zaslužka.

Osemindvajsetletni nogometaš je nepogrešljiv v konici napada Reala Madrida, po prihodu na Pirenejski polotok, po prestopu iz Manchester Uniteda leta 2009 za astronomsko odškodnino 94 milijonov evrov, je zabil 203 zadetke v natanko toliko nastopih za Real. Tako da ne preseneča, da bo Ronaldo poslej najbolje plačani igralec, vendar si vsi osrednji španski mediji niso enotni v oceni, koliko naj bi pravzaprav Portugalec z atlantskega otoka Madeira zaslužil z novo pogodbo.

Real je ob vesteh o novem petletnem zavezništvu z napadalcem namreč zamolčal bistveni podatek o višini pogodbe, ki je tako postal predmet medijskih špekulacij in preigravanj. Športni dnevnik z največjo naklado Marca trdi, da bo Ronaldo vsako leto zaslužil 17 milijonov evrov, El Mundo nasprotno zatrjuje, da si je Ronaldo k omenjenemu znesku zagotovil še dodaten evrski milijonček na podlagi posebnih nagrad, športni dnevnik As pa celo trdi, da bo napadalčeva letna plača dosegla 21 milijonov evrov. Z dosedanjimi najvišjim zaslužkom v španskem prvenstvu se je lahko pohvalil argentinski zvezdnik Lionel Messi, ki mu rivalska Barcelona na sezono plačuje 16 milijonov evrov.(sta)

ronaldo

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen