Neverjetno: Na podravski avtocesti kar 12-kilometrski zastoj!

2

Na glavnih prometnicah proti turističnim krajem je gost promet z zastoji. Na podravski avtocesti med cestninsko postajo Prepolje in razcepom Draženci iz smeri Maribora ter naprej skozi Podlehnik proti Gruškovju je tako nastal kar 12-kilometrski zastoj. Kilometrski zastoj je tudi na koncu dolenjske avtoceste pri Obrežju v smeri proti Hrvaški.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste gneča nastaja tudi na cestah Koper-mejni prehod Dragonja, Podgrad-mejni prehod Starod in Ilirska Bistrica-mejni prehod Jelšane. Gneča je tudi v Avstriji pred predorom Karavanke v smeri proti Sloveniji. Prav tako je promet povečan na cesti od Kopra proti Izoli.

Kot piše na spletni strani prometno-informacijskega centra, se povečujejo čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila pri izstopu iz države. Na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Obrežje je treba čakati 20 minut, na mejnem prehodu Starod pa kar eno uro.

Povečan promet je še proti Primorski in Obali ter na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. (sta)

promet zastoji2(fotografija je simbolična)

Št. komentarjev: 2
  1. skeptik pravi

    Ja madona, kaj je pa tu neverjetnega? Ob selitvah narodov vsako leto so v nam bližnjih državah običajni nekajkrat večji zastoji…..

  2. Stane Rauh pravi

    Še en dokaz več, kako je vstop katerekoli države v Evropsko Unijo v zadnjem času olajšal življenje njej in sosedom….

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen