Dobrodelni sprint: Farah izziva Bolta, Jamajčan izbira razdaljo

0

Dva tekaška zvezdnika, ki sicer tekmujeta v povsem različnih atletskih disciplinah in ne nastopata skupaj, bosta bržčas naredila izjemo in se v dobrodelne namene pomerila med seboj. Britanec Mo Farah in jamajški kralj sprintov Usain Bolt sta se načeloma že dogovorila za izziv, Bolt pa bo tisti, ki bo izbral razdaljo.

Farah, olimpijski prvak na 5000 in 10.000 metrov, je predlagal Boltu, da bi se pomerila na isti tekmi, izkupiček pa bi šel v dobrodelne namene. Jamajčan, svetovni rekorder v tekih na 100 in 200 metrov, se je z zamislijo strinjal, a obenem postavil pogoj, da proga ne bo daljša kot 600 metrov.

“Super bi bilo imeti takšno tekmo. Prišli bodo pravi navijači, lahko bodo stavili, kdo bo boljši … Si za to?” je Bolta kar med pogovorom za televizijo Sky podražil Farah. Na odgovor Jamajčana ni bilo treba dolgo čakati. “Zveni zanimivo. Če gre za dober namen, ni težav, pripravljen sem sprejeti izziv,” je dejal jamajški zvezdnik.

Nekoliko se je zapletlo le pri predlagani kompromisni razdalji, saj je Farah sprva razmišljal o 800 ali 1500 metrih, vendar je Bolt pojasnil, da bi bilo zanj to preveč, še sprejemljivih se mu zdi 600 metrov, kolikor v kosu včasih odteče na treningu. (sta)

usain-boltUsain Bolt

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen