Začetek konca obljub Bratuškove: Obresti na slovenske obveznice danes že nad sedmimi odstotki!

20

Zahtevana donosnost na slovenske državne obveznice z ročnostjo desetih let se je na sekundarnem trgu danes prvič po avgustu lani povzpela že tudi nad psihološko mejo sedmih odstotkov, ki državam po mnenju stroke ne dopušča več vzdržnega zadolževanja. Povprečna obrestna mera je na elektronski borzi MTS okoli 9.30 znašala 6,99 odstotka.

Donos do dospelosti slovenske desetletne obveznice je bil še sredi marca okoli petodstoten. Potem ko je bil Ciper prisiljen zaprositi za mednarodno posojilo in so se pojavile špekulacije, da je naslednja v vrsti za finančno pomoč Slovenija, pa se je začel močno zviševati.

Ameriški časnik Wall Street Journal je v torek na mnenjski strani sicer objavil prispevek slovenske premierke Alenke Bratušek, ki odločno zavrača špekulacije o tem, da je Slovenija naslednja od držav EU, ki se ji obeta finančni propad. Premierka trdi, da Slovenija ne potrebuje denarja, ampak zaupanje in nekaj časa, da sama reši težave.

Mimogrede, nemški tednik Wirtschaftswoche je včeraj na spletni strani objavil članek o Sloveniji, v katerem poudarja, da je Slovenija pred bankrotom, Bratuškova pa ima Hollandov sindrom.

Po torkovem srečanju z gospodarstveniki v Ljubljani pa je Bratuškova zagotovila, da vlada aktivno pripravlja ukrepe za podporo gospodarstvu. Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič je medtem menil, da je v gospodarstvu še dovolj moči, optimizma in smelih načrtov. O konkretnih ukrepih še ni bilo govora, a akcijski načrti naj bi sledili kmalu. (sta/ured)

alenka bratusek-cnnAlenka Bratušek je postala slovenska agentka 007 – obresti na slovenske obveznice so že nad sedmimi odstotki. 

 

 

Št. komentarjev: 20
 1. Socius pravi

  Na Investing.com pa 7,05 ob 7:58:57 GMT

 2. JOJ pravi

  So rekli včasih:
  “Sve će to narod da pozlati!”

 3. nisemon pravi

  Gospa Edvard Cardelli, čeprav nezakonska, nadaljuje pogrom svojega papana nad slovenstvom.

 4. škof Rožman pravi

  Jj je bil prvi, ki je v tujini gobezdal, da gremo v kurac. Financni
  trgi in bonitetne hise so se temu primerno odzvale. In po kaksni
  obrestni meri se je on nazadnje zapufal?

 5. janko pravi

  če bo šlo vse skupaj k vragu, bo kriva Bratuškova in komunisti. Če se slučajno izvlečemo, se bomo pa izključno zaradi Janševih “reform”

 6. Toni pravi

  ČE PLAGIATORKA VLADA Z MAFIJO:PREVIRANTOM, LUKŠIĆENKOM

  IN EHJAVCOM MORAMO ITI V 3 P.M.

 7. miki pravi

  Gotova je plagiatorka in gotovi smo na žalost vsi Sloveni. Srbska loža že pleše kolo.

 8. balkanekspres pravi

  pa gore ide, zna se: http://i.imgur.com/nY15sv0.jpg

 9. balkanekspres pravi

  tako je miki, pa igraju kolo, kako i nebi: http://i.imm.io/XBvd.jpeg

 10. Petrovc pravi

  PAMETNI Z GLAVO, CEPCI Z PESTJO:

  Pa res ne vem, cemu je potrebno to silovito polivanje z gnojnico, Alenke?
  Vse skupaj ze ni vec smesno, je tragicno.
  Pa poglejmo:
  1. Alenko je “naredil” Bajuk ! Tudi solanja ji je placal!
  2. Alenka je pravzaprav obrobna figura, takorekoc meta, kanta, za smeti.
  Resnica, igralci, se krivajo zadaj.
  3. POPOLNOMA ista storija z Slovenijo, danes, bi bila, ce bi ostal na vladi Janez Jansa z svojo ekipo. Zerjavom, Korlom, Virantom in Novakovo.

  Tako Janseva vlada, kot Alenkina vlada, pojma nimata ne o gospodarstvu, ne o ekonomiki, ne o financah. Spomnite se obljub Janse februarja 2012, pa stevilnih izjav, kako gre na bolje,………., da o haranju p gospodarstvu ne govorim.
  Oboji isti, oboji isti, oboji isti.

  Pri tem pa je za ultra desnicarje, ki so se leta 2011 zlivali bes in gnojnico po Pahorju, kot “velikim zlom” ki vlada Sloveniji, samo pol leta kasneje, Pahor kandidat za predsednika drzave, “majhno zlo”! Je to normalno? Ne ni!

  Tako Janez, kot Alenka, resujeta isti Gordijski vozel na enak, priblizno enak, nacin, z logiko. Lahko tudi sploh ne resujeta.
  Ko pa je ta vozel treba enostavno presekati!

  TA VOZEL PA SE IMENUJE DRZAVNA IN OBCINSKE, BIROKRATSKE STRIKTURE!
  JAVNI SEKTOR!
  Sodstvo, Novinarstvo, zdravstvo, advokatarsto.

  In ni si ga upal ali pa ni razumel, ni nam natocil, cistega vina, Jansa.
  In tega ne bo storila Alenka.

  Kajti, oba, kljucna, protagonista SLO politike sta smrtno izkljucujoca med seboj, najmanjsega kompromisa ni mogoce. Gre le se za osebno politicno odstranitev. V takem zaru sovrastva je Slovenija v drugem planu.
  In v tem plesu smrti je javna uprava kot svinja rezjebanem svinjaku.

  In v doglednem casu ni prave resitve.
  Vse bolj verjetna je uvedba dvh tipov Eura. Nemci v nedogled ne bodo redili lenuhov tipa Grki, Ciper, Spanci, Italjni, ……In smo v zoni nekdanje YU!

 11. Miran pravi

  A da so dol padle, vam pa še ni prišlo ?

  Pozen pride pa potem bolj useka, še najraje pa na možgane, pol pa neumnosti lepetate ke v tri krasne.

  A se pripravljate na novo kolaboracijo ?

  Ne ljubite svoje domovine in demokratično izvoljene vlade ?

 12. dingdong pravi

  Zadnja novica :
  Zahtevana donosnost na slovenske državne obveznice z ročnostjo desetih let se je povzpela nad psihološko mejo sedmih odstotkov, a je nato padla na 6,56 odstotka nato pa še na 6,23 odstotka.

  Pričakujem, da bodo veleumi na Politikisu sedaj začeli hvaliti nadvse uspešno novo vlado!

 13. ŠIVILJSKI BRIVEC pravi

  dindong……………..pravkar sem si ogledal stran, pa le vprašanje, komu in zakaj lažeš. Če si pa mentalno bolan, se pa seveda opravičujem za napisano. JU NID A DAKTR FOR HED.

 14. ŠIVILJSKI BRIVEC pravi

  dindong……………..pravkar sem si ogledal stran, pa le vprašanje, komu in zakaj lažeš. Če si pa mentalno bolan, se pa seveda opravičujem za napisano. JU NID A DAKTR FOR HED.

 15. MEFISTO pravi

  Dingdongu ne zavidam kože, v kateri se je znašel.

  Rad bi rezgetal od ponosa, pa ne more, ker so mu imenovali popolnoma nesposobno premierko in vlado, ki bi se je sramovali še v centralni Afriki.

  On pa stoično trpi in po tihem hrepeneče čaka, da se bo vrnil Janez Janša.

 16. ROFL pravi

  @dingdong
  da ti na brzino razložim kako delujejo možgani tepčka mefista, brivca in podobnih “brihtnikov” tu gori:

  če se zgodi, da začnejo obresti na slovenske obveznice padati, je zato zaslužna prejšnja vlada njihovega jajčka, ker je tako odlično vladal in je še vedno čutiti inercijo “neverjetnih” odločitev. v nasprotnem primeru, je vsega kriva leva vlada.

 17. ŠIVILJSKI BRIVEC pravi

  ROFL……………da si mentalno bolan je že vseskozi jasno, obveščaš pa še nadalje, da si tudi nepismen. Svašta pi…a rodi.

 18. Števek pravi

  Bratuškova me je močno razočarala. Najebali bomo upokojenci, delavci, brezposelni ,dijaki,študenti in pd. “Gazde” pa bodo oropali državljane zadnjo priložnost za manj boleč izhod iz krize.Drugo leto za kompetentno in legitimno novo vlado JJ bodo pustili “požgano zemljo”, če ne bo zdržal proračun za leto 2013, pa naj bi po mojem bile volitve še to jesen..Zdaj bi morali ljudje demonstrirat ne takrat ko smo še imeli možnost cenejše rešitve iz krize. SDS mora zmagati na volitvah z najmanj 51 %, kar napovedi po teh dogotkih kažejo kot realnost.

 19. erwin pravi

  Bratuškina angleščina : heu, heu, heu, viđastnidatjm……nje, nje, nje, nje….Rdeča golazen, spelte se že na smetišče zgodovine, za vedno.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen