Samo Omerzel novi “oranžni” infrastrukturni minister. A GG ga bojda ni spravil na to funkcijo?!

18

Državni zbor je včeraj z 49 glasovi za in 29 proti imenoval Sama Omerzela za novega ministra za infrastrukturo in prostor. Na tem mestu bo nasledil Igorja Maherja, ki je odstopil zaradi dvomov glede njegove nepremičnine v Seči. Omerzel je po zaprisegi obljubil, da bo trdo delal in da bo sprejemal preudarne odločitve.

V SDS in SLS Omerzela niso podprli, saj so pričakovali več konkretnih rešitev. Ljubo Žnidar iz SDS je dejal, da Omerzel na današnji predstavitvi na matičnem odboru ni ustvaril zaupanja, da je primeren kandidat za novega infrastrukturnega ministra. “Zadovoljen pa sem bil z odgovorom, da bo kandidat izpolnil obljubo iz koalicijskega zapisa, da bo znižal ceno električne energije s 1. julijem za deset odstotkov. Tega bomo veseli vsi državljani,” je dejal.

Janez Ribič iz SLS je spomnil, da v njegovi stranki nove vlade niso podprli iz več razlogov. “Naj ponovno navedem samo ključnega med njimi. Kratka in nedorečena koalicijska pogodba obljublja v roku enega leta rešitev vseh problemov te države, pri čemer pa manjkajo odgovori na bistvena vprašanja – na kakšen način, s katerimi ukrepi in, najbolj pomembno, s katerimi viri financiranja,” je dejal.

Vrnimo se malo pred glasovanje v DZ. Po zaslišanju na matičnem odboru je Omerzel stopil pred novinarje in pojasnil, da Državljanska lista ni prva stranka, katere član je. Povedal je, da je bil član stranke Zares, da jo je svoj čas podpiral, a da je iz nje izstopil pred več kot dvema letoma, saj se ni več strinjal z njeno politiko. Povedal je tudi, da ga je h kandidaturi prvi povabil njegov predhodnik na ministrskem položaju Igor Maher, s katerim ima skupne prijatelje. Omerzel je zavrnil tudi namigovanja o povezanosti z Gregorjem Golobičem. “Ga poznam, a v kontaktu nisva že dve leti, in moja kandidatura za ministra ni v povezavi z Gregorjem Golobičem,” je dejal Omerzel.

Omerzel je od aprila 2011 direktor družbe Eol grupa iz Karlovca, hkrati je od septembra 2003 direktor družbe Lastinski iz Novega mesta. Pred tem si je delovne izkušnje nabiral kot direktor družbe Dinova iz Karlovca, kot direktor poslovnega razvoja družbe Ultra iz Ljubljane, kot projektni vodja ljubljanske Ultre ter kot razvojni inženir in kasneje projektni vodja družbe IHS iz Krškega.

Zanimivo je, da Omerzel pravi, da že dve leti ni več v kontaktu z GG, a definitivno je še v kontaktu z Golobičevo Ultro, saj je hrvaška spletna stran www.tvrtke.com najprej kazala, da sta naslova podjetij na Hrvaškem, njuni številki faksa in telefona, kjer sedaj direktoruje Omerzel in hrvaška izpostava Ultre povsem enaki! Ultrina družba na Hrvaškem se je namreč po prodaji preimenovala v družbo Eol grupa.

ULTRA d.o.o., Karlovac, Tadije Smičiklasa 5C, tel. +385 47 600246, faks +385 47 600245
EOL GRUPA d.o.o., Karlovac, Tadije Smičiklasa 5C , tel. 047 / 600246, faks 047 / 600245

samo omerzel

Samo Omerzel, služboval pri GG, sedaj je direktor pri Eol Grupi (ex Ultra) in pravi, da z velikim energetskim magom Gregorjem Golobičem več nima nobenega stika…

Št. komentarjev: 18
 1. Demi Zen pravi

  joj kako vas jebejo rdeči…

 2. MEFISTO pravi

  Nočem trditi, da je najnovejši minisiter kak amater, vendar se mi dozdeva, fa je fahtrotel z ožjega področja elekronike, ki se je posiovnosti učil pri Ultri in Golobiču.

  Napovedujem, da se slabo piše slovenski politiki na področju infrastrukture in prostora.

  Sicer pa ne znam utemeljiti, zakaj bi bilo ravno to mnistrovo področje izjema v tej vladi.

  Nekoliko upanja mi vliva le dvojni Gašpar Mišič, genij novodobne ekonomije, ki bo usklajeval gospodarske dejavnosti in gospodarska ministrstva.

 3. Demi Zen pravi

  Mefisto: bogsigavedi, kdo in kaj imajo za bregom. Vsi trdijo da sloveniji ne bo treba zaprositi za pomoč. O tem, kje bodo vzeli denar za reprogramiranje dolgov pa modro molčijo. čudna , skoraj morbidna scena. Nihče jih ni izvolil in prav malo jih briga kaj si volilci mislijo, kot da jih je murgeljski poslal na misijo nemogoče..

  le kaj bodo skotili v murglah v teh dolgih nočeh.. dvignili ddv obdavčili nepremičnine rubili cerkvi, prodajali vsepovprek. sposojali pri kitajcih?

  ministri so samo slamnati možici, edino v to ni nobenega dvoma..

 4. MEFISTO pravi

  Demi Zen, nič tolažilnega ti ne znam povedati.

  Še paša se nam odmika s tem pigvinskim vremenom.

  Obrni se za informacije na Dindonga ali Kmetico Gomvoc, ki sta pravi naslov za naše težave.

 5. MEFISTO pravi

  Pripis

  Iskrica upanja nam je posvetila včeraj, ko nam je Bratuškova zagotovila, da bo Samo Omerzel lahko uspešno nadaljeval delo odstopljenega Igorja Maherja, ki še ni nič naredil.

  Razumi, če moreš!

 6. Demi Zen pravi

  Ne morem. Cudni so. Kdo je ta Jazbec. njegov CV ni tut za rit obrisat, morbidne univerze nobenih letnic ne univerzitetnih naslovov in naenkrat phd v ljubljani iz poglavja v ucbeniku. only in slovenia..

  skor kot butnskala res. scary..

 7. MEFISTO pravi

  Ne dvomi v Jazbeca.

  Se je že podredil koaliciji in njeni vladi pri prizadevanjih za obstanek v krizi, če že ne za njeno zaostrovanje.

  Jazbec je bog, Čufer je jegov prerok.

 8. JOJ pravi

  Glede na to, da imamo vreme takšno, kakršna je vlada, se pravi zmrznjeno pingvinsko, se od srca veselim napovedi gospoda Omerzela, da bo s 1. julijem za 10% znižal cene elektriki.

 9. MEFISTO pravi

  Je mar povedal, katerega leta 1. julija se bo to zgodilo.

  Zaenkrat bi še preveč padli dohodki Golobičvih pobratimov.

 10. VSI STRPNI pravi

  že da ga pogledaš v obraz vidiš takoj (če nisi opranoglav rdečuh) , da je ZARES navaden balkanski rdeče svinjski MAFIJSKI LAŽNIVEC!!!!

 11. JOJ pravi

  MEFISTO, dragi, ne jemlji mi vsaj tega, upanje je zadnje, ki še ostane…Upam, da se bo to zgodilo letos 1. julija! Na vsak način pa upam, da bo vsaj julija malce topleje, kot je sedaj, Čeprav ima tudi gospod Omerzel nekam zmrznjem priimek, kar me spominja na pregovor, da ene sorte ptiči (pingvini) skup letijo oz. stojijo na jajcih.

 12. Bojana pravi

  Lagal je pes teče, ker so ga videli z Golobičem en dan prej v Ljubljani v Zvezdi, fuj gnida, pa kdo pa je že lahko pošten v tej PLAGIATORSKI-PRE VIRANT-SKI BANDI, fuj in fej sama golazen……

 13. nisemon pravi

  DemiZen,
  kaj pa Finance.si forum, še kje? Kosovo.

 14. Premiki pravi

  Golobić je spet začel s svojim pohodom na slovensko energetiko. Kar mu ni uspelo v mandatu 2008 – 2011, hoče sedaj izpejati do konca.

 15. Bojana pravi

  Omerzelu je nos porastel kar za par centimetrov, ker laže, PIJOKIO LAŽNIVI-GOLOBIĆEV KOMPANJON, PAČ PRE-VIRANTOVA KASTA=UMAZANIH ROK.

 16. Demizen pravi

  Nisemon: lol res, tega se v YES niso vzeli. Na dunaju so imeli tako slovenci kot studenti ekonomije z univie in websterja redne zure in nikol nisem slisal zanj, razen ce se je prikradel skoz kaksno okno WCja heheh

 17. nisemon pravi

  DemiZen, kaj te zanima, z DMJ sta nekaka sošolca, pa drnovšek ga ni maral, na kosovu je imel ne visoko ampak odgovorno delo. na spletu berem. nimam pojma, baje nepolitičen. kako si drugače, ok? oj

 18. Demizen pravi

  nisemon: saj ga ne kritiziram, o njem ne vem v bistvu nicesar. V bistvu res izobrazba sama ne definira nikogar tko. Konec koncev tudi dr. drnovsek ni mel druga kot kumrovske tecaje pa je bil naravno intelegenten clovek.

  Midva nisva bla sosolca, jaz sem hodu na faks on pa v solo.. 😉

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen