Po filmsko: Francoski gangster Faid zajel talce in pobegnil iz zapora

0

Iz zapora na severu Francije je danes spektakularno pobegnil eden najnevarnejših francoskih gangsterjev, znan med drugim po odmevnih napadih na vozila za prevoz denarja. S pomočjo razstreliva je najprej uničil kar pet posebnih varnostnih vrat, nato pa vzel štiri osebe za talce in pobegnil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dva od talcev je hitro izpustil, nato pa je s preostalima dvema pobegnil v avtomobilu. Avto je kasneje pustil ob avtocesti južno od mesta Lille in ga zažgal. Nato je spustil še preostala talca ter pobegnil naprej v nekem drugem vozilu.

Drama se je danes odvila v zaporu v kraju Sequedin na severu Francije. Policija je nemudoma sprožila obsežen lov, pri katerem si pomaga s helikopterji, a zaenkrat brez uspeha. Kot so sporočili s policije, je pobeg potekal zelo hitro in je bil očitno odlično organiziran.

Pobegli ropar po imenu Redoine Faid je oborožen in ga je policija označila kot “posebej nevarnega”. Pred nekaj leti je bil med najbolj iskanimi osebami v Franciji. V zaporu je bil že velikokrat, trenutno pa mu zaradi obtožb o smrti neke policistke, ki je bila ustreljena med ropom leta 2010, grozi več deset let zapora.

Razstrelivo naj bi mu v zapor pretihotapila soproga, ki pa to zanika. (sta)

ropar banka(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen