Pistorius ni več zaželen na atletskih stezah

0

Južnoafriški atlet Oscar Pistorius, ki je obtožen umora svojega dekleta, po besedah organizatorjev ni zaželen na letošnjih igrah ob prvi obletnici olimpijskih iger v Londonu. Tridnevno tekmovanje v olimpijskem parku bo zadnji konec tedna meseca julija obeležilo eno leto od iger v britanski prestolnici.

Olimpijski dnevi bodo med 26. in 28. julijem vključevali tudi dan za paraolimpijce, a po besedah predsednika atletske zveze Združenega kraljestva Eda Warnerja Pistoriusa ne bodo povabili.

“Ne želimo, da se naše igre sprevržejo v medijski cirkus. Zasenčil bi vse ostale športnike, ki bodo tam. Tukaj ne gre za kriv ali nedolžen, tako ali tako ima pred tem še zaslišanje, gre za to, kako obravnavati posameznika, nad katerim visi tako velik moralni zadržek,” je ob tem za radio BBC dejal Warner.

Šestindvajsetletni Pistorius je sicer šestkratni dobitnik paraolimpijskih odličij, proti plačilu varščine je na prostosti in trenira na stadionu v Pretorii. Prav tako mu je do zaslišanja dovoljeno tekmovati v tujini.(sta)

pistoriusOscar Pistorius

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen